Hafta sonu oynanan karşılaşmalarla gerek Kdz. Ereğli 1. Amatör Lig'de gerekse de Zonguldak Süper Amatör Lig'de zorlu mücadele devam etti. Temel görevi spor müsabakalarını takip etmek ve yorumlamak olan büyüklerimiz ve arkadaşlarımız, oynanan bu karşılaşmalarla ilgili yorumlarını yazıp kamuoyunun takdirlerine sundular ve gözlemlerini paylaştılar. Çoğunluğu da, ortaya konulan güzellikleri olduğu kadar yanlışlıkları da aktardılar.
1.Amatör'deki mücadeleleri ele aldığımız zaman, önümüze koyulan kumaşları incelediğimizde net biçimde fark edilen, kuşkusuz  Gülüç Belediyespor. Yapı olarak da genç bireylerden oluşan takım süratli ve inatçı futbol anlayışı ile hem izleyenlere keyif veriyor hem de bol gollü müsabakalar izleme fırsatı sunuyor.

Gökçelerspor maçında da daha 3.dakikada başlayan atak sağanağı karşısında, Teknik Direktör Coşkun Sesli'nin onca uyarı ve haykırışına rağmen gerekli önlemleri almayan rakibinin direncini kolay yıkan sarı-kırmızılı ekip, şampiyonluk için önemli bir mesafe kat etti şimdiden. Gökçeler için iyi baş-layan sezon, birkaç vurdumduymaz futbolcunun el birliği ile daha 5. maç sonunda hüsran yaratmaya başladı.
Akınspor maçının oynandığı günün gecesinde bazı futbolcuların dilden dile dolaşan ve neredeyse fıkralaşan maceralarının (!) faturası tam ödenmemişken, Gülüç karşısında alınan mağlubiyet, yönetim ve taraftarın da heyecanını frenledi. Yenimahalle için de Gökçeler'in mağlubiyetle kapattığı haftada alacağı galibiyet çok önemliydi; ne yazık ki onlar da Eleşler karşısında tel tel döküldü. Maçtan sonra Yenimahalle teknik heyeti maçın hakemi Mete Bulman'a çok yüklendi vermediğini iddia ettikleri iki penaltı pozisyonu konusunda. Buna rağmen rakip futbolcularla karşı karşıya kaldığı birçok net pozisyonda kalesinde devleşen Bayram'ın kulaklarını çınlatmayı ihmal ettiler. Alınan bir puanda Eleşler forvetinin beceriksizliğinden öte, kaleci Bayram'ın başarılı oyununun etkili olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla. Bu maçta üzerinde durulacak bir şey varsa, o da Eleşler takımının sahadaki patronluğu bilmeyen Teknik Patronu Murat Uysal'a aitti. Maç içinde takımın ileri ucunda Semih ile birlikte iyi işler yapan Çetin çok pozisyona girdi ve bu pozisyonların birçoğunu da kendi becerisiyle yarattı. Tek kusur, gol vuruşlarındaki talihsizliklerdi. 74.dakikada takımın oyuncularından İsa kulübeye gelip hocasına (!) Çetin'i çıkarması gerektiğini söyledi, Murat Uysal da çıkardı. Uzatmalarla birlikte maçın bitimine hayli de zaman olmasına rağmen. Bu kararıyla Çetin Bunalımı'na giren Yenimahalle defansı o kadar rahatladı ki; hele birkaç dakika sonrasında da Semih oyundan alındıktan ve Murat Uysal takımı defansa yasladıktan sonra? Eleşler bu maçta tarihi bir farkı kaçıran taraftı ancak Murat Uysal arkadaşımız ne tuhaftır ki, maçtan sonra elde edilen bir puanı neredeyse zil takıp kutlayacaktı.

Süper Amatör Lig'de ise, Ereğli'de oynanan karşılaşmalarla ilgili çok fazla şey söylemeye zaten gerek yok. Hem Kilimli'yi hem de Zonguldak'ı izleme şansı bulduk bu hafta sonu. İki takım da bu işi aşmış; kimse kusura bakmasın. Oyuncuların sahadaki duruşları bile bizimkilerden çok ama çok farklı. Hele Erdemir-Belediyespor maçını izleyenleri dinledikten sonra, bu iki takım hakkında ne desek boş. Üzüntüm; Zonguldak merkez takımları için Ereğli deplasmanının puan cenneti haline gelmesi. Gelen bir dört atıyor, bir beş. Hayatımda takımlarına ve futbola bu kadar küskün kalan bir futbolsever topluluğunu çok az gördüm Ereğli'de. Yazık.

Hafta sonu ilginç bir maç oynanacak; Kilimli, Zonguldak ile kapışacak. Devlerin dansında büyük olasılıklı bol gollü bir maç sporseverleri bekliyor olacak. Sadece bir tahmin olarak kabul edin; favorim Zonguldak. Kilimli golcü bir takım; buna rağmen Recep ile Emin'i durdurmakta pek kolay olmayacak işleri. Kilimlili Ercüment'in karşısında da bir Karadenizli Bertan olmayacak ama kanımca onun için de renkli bir maç olacağı kesin.
Ne diyelim; az hata yapan ve hak eden kazansın.

ALTAN AKÇAKESE