Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de oynanan Ereğli Belediyespor-Alaplı Belediyespor maçında Alaplı Belediyespor'lu futbolcular bir dakika topa dokunmayarak yönetimi protesto etti.

Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de mücadele eden Ereğli Belediyespor ve Alaplı Belediyespor takımları Beyçayırı Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maçın orta hakemi Selçuk Çurak maçın başlama düdüğünü çalmasının ardından Alaplı Belediyesporlu futbolcular bir dakika topa dokunmadı. Futbolcuların bu hareketi tribünler tarafından şaşkınlıkla izlenirken, Ereğli Belediyespor'lu futbolcularda rakiplerinin topa müdahale etmesini bekledi. Bir dakika sahada kımıldamadan duran futbolcular, bir dakikanın dolmasının ardından topa müdahale etti. Futbolcuların oyuna başlamasının ardından 2 penaltını ve bir kırmızı kartın çıktığı maçı Ereğli Belediyespor rakibi Alaplı Belediyespor'u 5-0 mağlup etti. Alaplı Belediyespor Teknik Direktörü Cengiz Doğan, "Nedenini açıklayacak bir şey yok. Futbol adına acı ve ızdırap içindeyiz. Buda çok acıklı bir durum. Bizim takımımızın olacağı durum bu değil. Ama maalesef biz bu seviyelere geldik. Bu yüzden üzüntülüyüz" dedi.
Ereğli Belediyespor Teknik Direktörü Volkan Yayın ise, "Onların bir protestosuydu. Bizden rica ettiler. Bir dakika bizde onları kırmadan müdahale etmedik" diye konuştu.
Futbolcuların bu protestoyu paralarını alamadıkları için yaptıkları iddia edildi.