Karadeniz Ereğli futbolu yeni bir yetenekle tanıştı. Küçük yaştan itibaren Erdemirspor'un deneyimli altyapı hocalarından futbol eğitimi alan ve takımının U14 kategorisindeki önemli isimlerinden biri haline gelen 1999 doğumlu Andaç, futboluyla büyülüyor.
Spor yaşamına Erdemirspor'da başlayan ve futbolumuzun deneyimli isimleri Günal Taşdemir ile Bayram Altuntaş'ın öğrencilerinden biri olan Andaç, takımının başarısı için ter dökmeye başladı. U14 kategorisinde düzenlenen ve 4 takımının katıldığı Karadeniz Ereğli'deki şampiyona Cumartesi günü başlarken, grubun ilk maçında takımının forvet hattında oynayan futbolcu bir gol bir asistle izleyenleri kendine hayran bıraktı.
U14 Karadeniz Ereğli Grubu ilk maçında Gülüç Belediyespor ile karşı karşıya gelen Erdemirspor sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı. 35'er dakikalık devreler halinde oynanan Beyçayırı Sahası'ndaki mücadele saat 10.00'da başladı. Gülüç Belediyespor karşısında maçın genelinde üstün bir oyun ortaya koyan Erdemirspor, karşılaşmanın ilk yarısını Batuhan ve Andaç'ın attığı gollerle 2-1 önde tamamladı. Maçın başlarında sol çaprazda elverişli bir pozisyonda topu direğe nişanlayan Andaç, birkaç dakika sonra yine sol çaprazda buluştuğu topu, maçın başarılı isimlerinden biri olan Kaptan Batuhan'a çıkarttı ve Batuhan da boş kaleye topu yuvarlayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Sağ köşeden kazanılan kornerde ise topa altı pas çizgisi civarında iyi yükselen Andaç'ın kafa golüyle 2.golü bulan Erdemirpor, ilk yarısını 2-1 önde tamamladığı karşılaşmanın 2.yarısında da Ömer ve Mikail'in attığı gollerle farka koştu. İlk maçında sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılan şampiyonluğun güçlü adayı Erdemirspor'da Andaç ve Batuhan sergiledikleri futbolla göz doldurdular.
Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Danışmanı ve gazeteci Altan Akçakese'nin oğlu olan Andaç Akçakese, ligin ilk maçında ortaya koyduğu futbolla kendisinden umutlu olan hocalarının güvenini boşa çıkarmadı. Özellikle defans arkasına bırakılan toplardaki sürati ve hava toplarındaki hakimiyeti ile rakip savunma oyuncuların ve kalecilerin korkulu rüyası haline gelen Andaç Akçakese'nin gelecekte Karadeniz Ereğli futbolunda çok iyi yerlere geleceği vurgulanıyor.