Ereğli FM'de yayınlanan "Yeni bir gün" programına konuk olan Antrenörler Muhsin Aydın ve Ahmet Uzun, Ereğli futbolunun dünü ve bugününün tartışıldığı canlı yayında konuştu. Uzun, "Ereğli'de 80'li yıllar futbolun en parlak dönemiydi. Şimdiler de kaliteli yönetici eksikliği var" derken, "Eldeki imkanlara rağmen Ereğlispor ve Erdemirspor'u bu başarıya ulaşamaması için bir engel göremediğini, buna karşın başarısızlığa anlam veremediğini söyledi.
Yeni Bir Gün programına katılan ve "Futbol bir şehrin kültürünü temsil eder."diyen Ahmet Uzun,"Ereğli'de 73 yılında bugünkü PTT 1.Lig ayarında olan amatör kümede Türkiye şampiyonu olan, 80'li yıllarda 15 bin kişiye oynayan profesyonel takımların olduğu bir yerde bugünkü durum hiç iç açıcı değil" dedi. Alınan başarısız sonuçların toplumu futboldan soğuttuğunu da söyleyen Uzun, "Futbolu yöneten simalar hep aynı. Öğretme yeteneği olmayanların takımlarda görev yaptığını görüyoruz. Kimse kimseyi yanına yaklaştırmıyor. Yıllardır küçük olsun benim olsun zihniyeti var. Ahbap çavuş ilişkisi ile bu iş olmaz" dedi.

AYDIN, "GENÇLERİN HEDEF TAKIMI YOK"
Ereğli futbolun eski parlak günlerinden çok uzakta olduğunu söyleyen Aydın,"Eskiden biz hocalar oyuncularımızı, "Seni Erdemir, Belediye izliyor.Daha fazla çalış gayret et diye motive ederdik.Şimdi böyle bir hedef gösterilecek takım yok."diyen Aydın, "Bu konuda kısmen Kilimli örneği elimizde ancak Kilimli'nin gölgede kaldığını görüyoruz. Kilimli'yi camialar olarak desteklemeliyiz. Orda ki Antrenörlerde buraya gelerek oyuncuları daha yakından izlemeli."dedi.
"Ahmet Uzun'un dediği gibi bende ahbap çavuş ilişkisiyle işlerin yürüdüğüne bende katılıyorum."diyen Aydın, "Eldeki imkanlara rağmen Ereğlispor ve Erdemirspor'u bu başarıya ulaşamaması için bir engel göremediğini, buna karşın başarısızlığa anlam veremediğini söyledi.