Beko Basketbol Ligi'nin sekizinci hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk ettiği Erdemir'i son çeyrekteki oyunuyla 76-72 mağlup etti.
Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Erdemir, Anadolu Efes karşısında oldukça iyi bir maç çıkarmasına karşın galibiyete uzanamadı. Büyük çoğunluğu ikinci devrede olmak üzere Erdemir toplam 17 top kaybı yaparken Lacivert – Beyazlılar bu sayıyı 11'de tutmasını bildi. Anadolu Efes iki sayılık atışlarda yüzde 49, serbest atışlarda da yüzde 70'le oynamasına karşın üç sayılık atışlarda ise sadece yüzde 26'da kaldı.
Anadolu Efes'te Jordan Farmar 20 sayı, 6 asistle galibiyette önemli rol oynarken Aleksander Vujacic de 12 sayı, 6 ribauntla oynadı. Erdemir'de ise Melih Mahmutoğlu 16 sayı; Sean Marshall 15 sayı; Gerrod Henderson da 11 sayı, 7 ribaund, 9 asistle istatistiği yakaladı.
Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Sean Marshall'ın skorer oyunuyla Erdemir üstünlüğü eline geçirdi. Anadolu Efes ise oldukça düşük bir yüzdeyle mücadele ederken ilk periyot 9-15'lik skorla tamamlandı.
İkinci çeyreğin sonlarına doğru Jordan Farmar'ın da devreye girmesiyle Lacivert – Beyazlılar farkı 3'e kadar indirmeyi başarsa da soyunma odasına Erdemir 29-34 önde giren taraf oldu. İkinci yarının ilk bölümünde mücadele üst düzeydeydi.
Anadolu Efes öne geçmek için her yolu denese de son çeyreğe Erdemir'in 50-52'lik üstünlüğüyle girildi. Final periyotunun 5. dakikasında uzun zaman sonra öne geçen (62-61) Lacivert – Beyazlılar, özellikle Jordan Farmar'ın müthiş performansıyla sonuca uzandı ve karşılaşmadan 76-72 galip ayrılmasını bildi.