Zonguldakspor’un eski futbolcusu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un yardımcı antrenörü Zafer Turan, Zonguldak’ta eski takım arkadaşları Talat Özden ve Uğur Terzi ile bir araya geldi. Zonguldakspor’da 6 sezon forma giyen Zafer Turan, kırmızı-lacivertli takımda birçok kez şampiyonluk yaşadı. Uğur Terzi ile beraber 1991-1992 sezonunda TFF 3’üncü Lig’de şampiyon olan Zonguldakspor kadrosunda yer alan Turan, son olarak 1992-1993 sezonunda kırmızı-lacivertli formayı giyerek, Aliağa A.Ş.’ye transfer oldu. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a geçen Zafer Turan, 1997-1998 sezonunda Zonguldakspor’un çiçeği burnunda Teknik Direktörü Talat Özden ile birlikte futbol oynadı.

Aynı zamanda Zonguldakspor’un Altyapı Teknik Sorumlusu Selahattin Turan’ın kardeşi olan Zafer Turan’dan, Zonguldakspor’un yeni oluşumuyla ilgili ve eski takım arkadaşı Talat Özden hakkında görüşlerini aldık.

Turan, şunları söyledi;

 

“GEÇ KALINMIŞ BİR YAPILANMA”

“Zonguldakspor, bu zamana kadar boşa zaman kaybetti. Bu yapılanmanın uzun yıllar önce yapılması gerekirdi. Yeni oluşuma giden Salih Demir başkanlığındaki Zonguldakspor, en kısa sürede daha üst liglere çıkacaktır. Bundan hiç şüphem yok. Şimdi artık birlik ve beraberlik zamanının geldiğini düşünüyorum. Zonguldaklı ve Zonguldakspor’a gönül veren herkes başarının gelmesini istiyorsa, takımlarına sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyorum. Geriye değil, ileriye bakacaklar.”

 

“TALAT HOCA’NIN YANINDAYIM”

“Talat Özden ile arkadaşlığımız uzun yıllar öncesine dayanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, TFF 2’nci Lig’deyken bir yıl boyunca beraber top oynadık. Kişiliğine ve antrenörlüğüne kefilim. Burada olduğu sürece Zonguldakspor için elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Buradaki herkesin Talat Hoca’ya sahip çıkması gerekir. Ben de bir Zonguldaklı olarak ne kadar uzakta da olsam Talat Hoca’nın yanındayım. Herkesin de olması gerekir.”