Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yeni Badminton Antrenörü Başar Basri Uzaldı, badminton sporunu Zonguldak'ta yaygınlaştırmak istediğini söyledi.
Badminton sporunun Zonguldak'ta çok fazla bilinmediğini, bu sporu tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla yeni eğitim-öğretim sezonunda okullar ve beden eğitimi öğretmenleriyle işbirliği içinde olacağını kaydeden Uzaldı, sosyal projelerle de badmintonun tanınmasını sağlamak istediğini söyledi.
Antrenör Uzaldı, "Badminton ülkemizde yeni gelişen bir spor dalı. Çok tanınmış bir spor değil. Zonguldak'ta da çok fazla bilinmiyor. Yaz sezonu olduğu için sporcu bulmakta zorluk çekiyoruz. Bu konuda okulların açılmasını bekliyoruz. Okulları tek tek gezip, öğrencilere badminton sporunu anlatacağız. Bu sporu gönülden yapacak sporcular bulmak istiyoruz. Geleceğe yönelik, milli takımlara sporcu kazandırmak adına olsun, bu sporun gelişimi adına olsun çalışmalarımız olacak. Zonguldak'ta şuan bu spora ilgi yok. Bu spor branşında faaliyet gösteren kulüp de yok. En kısa zamanda kulüpler bazında sporcular yetiştirip bu spora olan ilgiyi artırmak ve ülke çapında müsabakalara katılmak istiyoruz. Zonguldak'ta badmintonu okullarla ve beden eğitimi öğretmenleriyle işbirliği içinde olarak geliştirebiliriz. Badminton sporunu anlatacak reklamlar, tanıtımlar yapmak zorundayız ki, çocuklarımızı bu spora yönlendirebilelim. Badminton Federasyonu'nun da bu konuda çalışmaları var" dedi.