Alaplı Kapalı Spor Salonu'nda, yağlı pehlivan güreşlerinin duayen isimlerinden Alaplılı Eyüp Ünlü'nün verdiği eğitimle çalışmalarını sürdüren Alaplı Belediyespor Kulübü'nün değişik kategorilerdeki 40 güreşçisi, geleceğin şampiyonları olabilmek için ter döküyor.
Alaplı Belediye Spor Kulübü ve Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, Eyüp Ünlü'nün yönetiminde sürdürülen güreş antrenmanını izledi, güreşçilerle de bir süre sohbet etti.
Alaplı Belediyespor Kulübü ve Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Eyüp Ünlü'nün zaman ayırarak, Alaplı'da güreşçilere eğitim vermesinin Alaplı'da güreş sporunun gelişmesine de büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Burada, ilçemizin pehlivan adaylarına bilgilerini, tecrübelerini öğreten Eyüp Ünlü'ye çok teşekkür ediyorum. Eyüp Ünlü, Alaplı'nın yetiştirmiş olduğu Kırkpınar başpehlivanlarındandır. Kırkpınar'da başpehlivan olmak kolay değildir. Oralara kadar yükselmiş, sportmen ve centilmen bir arkadaşımızdır. Alaplı adına biz Eyüp ve Ziya Ünlü kardeşlerle gurur duyuyoruz. Ama ilçemizde güreşin sadece Eyüp ve Ziya Ünlü ile sınırlı kalmasını değil, daha nice Eyüp ve Ziya Ünlü'ler yetişmesini istiyoruz. Biz geldiğimizden bu yana spora büyük yatırım yapıyoruz. Voleybol branşında olsun, basketbol branşında olsun, güreşte olsun, futbolda olsun, karatede olsun, devamlı altyapıya ağırlık veriyoruz. Altyapıdan gençlerin yetişmesine gayret ediyoruz. Kapalı Spor Salonu'nun yanındaki alanı atletizm sahası olarak düzenliyoruz. Daha önce adını verdiğimiz Eyüp ve Ziya Ünlü Kardeşler Er Meydanı'nı aynı zamanda atletizm sahası olarak düzenliyoruz. Amacımız, Alaplı'dan ileride büyük sporcular yetişmesi ve mümkün olduğunca daha çok gencimizin spor yapma imkanına kavuşmasıdır. Ben bu noktada, gençlerimize antrenörlük yapan Hüseyin Uğuz kardeşimize ve haftanın 4 günü burada gençlerimize güreş eğitimi veren Eyüp Ünlü hocamıza çok teşekkür ediyorum. Eyüp Ünlü'den ders almak herkese nasip olmaz. Bunlar çok şanslı gençler. Göreceksiniz, 3-4 yıl içerisinde bu gençlerin içinden kendi boylarında şampiyonlar çıkacak. İleride hem minder güreşinde, hem yağlı pehlivan güreşinde büyük şampiyonların bu minderlerden çıkacağına biz yürekten inanıyoruz. Bunun altyapısını da şimdiden hazırlıyoruz. Eyüp Ünlü'ye bir kez daha çok teşekkür ediyorum" dedi.
Gençlere güreş eğitimi veren Eyüp Ünlü ise, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun güreşe ve spora yatırımını çok önemsediğini ve kendisinin de bu yatırıma destek vermek amacıyla gönüllü olarak gençlere eğitim verdiğini belirterek, "Böyle bir salonu yeni sporcuların yetişmesi için tahsis eden ve elinden gelen imkanları sunan Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoığlu'na çok teşekkür ediyorum. Buradan, gelecekte daha nice Eyüp ve Ziya Ünlü pehlivanlar, hatta bizden daha iyi pehlivanlar çıkacağına inandığım için Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri geleceğin pehlivanlarını çalıştırıyorum. Bu gençlere bilgilerimizi, tecrübelerimizi aktaracağız ve elimizden gelen desteği vererek onların geleceğin yeni pehlivanları olarak yetiştirmek için gayret göstereceğiz" dedi.