Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Basketbol yaz spor okulu kapsamında 65 kişilik kadrosu ile minik basketbolcüler, çalışmalarıyla basketbolün geleceği için umut veriyor.
Merkez Can Polat Pomay Spor salonunda iki grup halinde 7-14 yaş grubu öğrenciler haftada üç gün çalışmalarını aralıksız olarak antrenör Adnan Yakut ve Hüseyin Özkan nezaretinde devam ettiriyorlar. Öğrenciler, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyretmesine rağmen çalışarak hem velilerini hem de antrenörlerini sevindiriyorlar.
Zonguldak Basketbol İl Temsilcisi ve aynı zamanda basketbol yaz spor okulu antrenörü olan Adnan Yakut, basketbole ilginin arttığını belirterek, “Özellikle şunu belirtmek istiyorum bu sene basketbol yaz spor okuluna ilginin çok büyük olması basketbolün geleceği açısından bizleri oldukça memnun etmemektedir. İlimizde genellikle okul kulüpleri dışarıdan öğrenciler kabul etmiyor.
Bunun için basketbol yaz spor okulunda eğitim gören öğrencilerimiz antrenmanlarda büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Aralarında kabiliyetli ve yetenekli öğrencilerimiz var, bu öğrencilerimizi okul kulüpleri dışındaki başka bir kulüplere yönlendiriyoruz.
Bizler burada öğrencilerimize basketbolün temel eğitimini ve kurallarını öğretiyoruz. 29 Haziran 2011 tarihinde başlattığımız kursumuzu 1 Eylül 2011 tarihinde bitireceğiz. Bizim bu çalışmalarımıza destek veren öğrenci velilerimize de teşekkür etmek istiyorum“ dedi.