- Genç boksör Öznur Özsoy: "Kampa çağrılmam benim için umut oldu. Milli takımda daha iyi yerlere geleceğim. Avrupa ve dünya şampiyonasına gitmeyi çok istiyorum"



Kdz. Ereğli'de yaklaşık 1,5 yıl önce başladığı boksta kısa sürede gösterdiği başarının ardından milli takım kampına çağrılan Öznur Özsoy, Avrupa ve dünya şampiyonalarında ay-yıldızlı formayı giymenin hayalini kuruyor. 

Arkadaşının tavsiyesi üzerine boksa başlayan Ereğli Merkez Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Öznur Özsoy, Ereğli Belediyespor'un bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. 

Geçen sene Türkiye Yıldız Genç ve Büyük Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası'nda başarılı olamayan Öznur Özsoy, bir yıllık yoğun çalışmanın ardından geçen ay Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen aynı organizasyonda, yıldızlar kategorisinde, 48 kiloda Türkiye ikincisi oldu. 

Kısa sürede gösterdiği başarılarla dikkatleri üzerine çeken ve Yıldız Kızlar Milli Takımı kampına davet edilen 16 yaşındaki boksör, uzun yıllar giymeyi hayal ettiği ay-yıldızlı formayla Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil etmek istiyor. 





- "Her gün antrenman yaptım, çok çalıştım"

Öznur Özsoy, yaptığı açıklamada, 1,5 yıldır boksla ilgilendiğini belirterek, "Geçen yıl Türkiye Yıldız Genç ve Büyük Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası'na gittim. Elenmeme rağmen umudumu kaybetmedim, daha da hırslandım. Her gün antrenman yaptım, çok çalıştım." diye konuştu. 

Geçen ay Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda finale kalmayı başardığını anlatan genç boksör,  "Finalde Avrupa ikincisiyle karşı karşıya geldim. İyi bir maç yaptım ancak 3-2 kaybettim. Kaybettiğim için üzülmüyorum, çünkü daha çok hırslanıyorum." ifadelerini kullandı. 

Öznur, milli takım kampına davet edildiği haberini öğrendiğinde büyük bir sevinç yaşadığını aktararak, şunları söyledi:

"Milli takım kampına çağrılmam benim için umut oldu, mutlu oldum. Milli takımda daha iyi yerlere geleceğim. Avrupa ve dünya şampiyonasına gitmeyi çok istiyorum. Umarım bu çalışmalarım boşa gitmez." 

Okulda başarılı bir öğrenci olduğunu da vurgulayan Öznur Özsoy, kadınlara boksu tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.





- Güven: "Milli formayı uzun yıllar giyecektir"

Ereğli Belediyespor Antrenörü Cemal Güven, kısa süre önce boksa başlayan Öznur'un, ciddi bir başarı elde ettiğini, gelecekte de Türkiye'ye önemli madalyalar kazandıracağına inandığını dile getirdi.

Genç boksörün kilosunda Türkiye şampiyonluğunu kıl payı kaçırdığını belirten Güven, "Finalde milli boksörle karşı karşıya geldi. İyi mücadele etti ama kaybetti. Milli takım kampına çağrıldı. Umut ediyorum ki milli formayı uzun yıllar giyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Güven, Öznur'un hırslı bir sporcu olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Öznur, hiç ara vermeden antrenmanlara devam etti. Becerisinin yanı sıra özel maçlar yaparak da formunu yükseltti. Kilosunda Türkiye'deki en iyi 3 boksörden biri. Milli formayı giyecek hırslı bir sporcu. Gece gündüz boksla yatıp kalkıyor. Çalışmaktan bıkmıyor. Milli formayı giydikten sonra da bir daha çıkartacağını sanmıyorum." 


(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)