Yaş Okullar arası Serbest Güreş grup müsabakalarında takım halinde ikinci olan Aktif Spor Kulübü öğrencileri, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç'ı ziyaret etti.

Yaş Okullar arası Serbest Güreş grup müsabakalarında takım halinde ikinci olan Aktif Spor Kulübü öğrencileri, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç'ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Kaymakam Malğaç, İlçede öğrencilerin spor yapabilecekleri salonlar olmadığı için altyapı sıkıntısı yaşandığını söyledi. Ferdi sporlar Merkezi adı altında 2 adet standartlara uygun salon yapacaklarını ifade eden Malğaç, şöyle konuştu;
Büyük emek sarf ederek bunun karşılığında kupa ve mandayla alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hocalarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Güreşçileri çok güzel yetiştirdikleri için, Alaplı'nı güreşte saten bir adı var bunu tekrar filizlenmesi yeşermesi adına diğer gençlere de örnek olur.
Altyapı eksikliğinden dolayı ilçemizde bir takım sorunlar var. Yeterli salonumuz yok. İlçemizde hem tekvando hem de güreş branşlarında hocalarımız var.200 öğrencimizde bu branşlarda eğitim alıyorlar.
Standartlara uygun arzu edilen bir seviyede salonumuzun olmayışı çocuklarımızı şevkini kırmakta istenilen seviyede eğitim verilmemesine engel olmaktadır. Bizde bu eksiği gidermek için bir projemiz hazırladık. Ferdi sporlar merkezi adı altında iki tane standartlara uygun salon düşünüyoruz. Yarı ödenek bulduk geri kalan ödeneği de çözmeye çalışıyoruz. İnşallah bu yıl içinde bitireceğiz. 2 büyük salonun yanında satranç ve müzik alanında da yerlerimiz olacak. Salonumuz yaptıktan sonra burada en büyük iş hocalarımıza düşecek.dedi.
Malğaç, daha sonra gurup müsabakalarında takım halinde ikinci olan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Ziyarete, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Şube Müdürü Hüseyin Uysal, Aktif Spor Kulübü Başkanı ve antrenörü Hüseyin Uğuz, Güreş antrenörleri Yakup Kaçmaz, Yasin Şahin, İş adamı Mustafa Atmış ve güreşçiler katıldı.