15 yaşında Kdz Ereğli Amatör lig takımlarından Esnafspor'da kaleci olarak futbol hayatına başlayan 21 yaşında Türkiye 1. ligi (Türkcell Süper Lig) takımlarından Boluspor'da uzun yıllar kalecilik yapan Cenk Alkanat (41) Alaplı'da kendine ait hediyelik eşya mağazasında hizmet veriyor.

90 yıllarda Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünü yaptığı Boluspor'da uzun yıllar kalecilik yapan, Zonguldak'ın yetiştirdiği en önemli futbolcularından olan Cenk Alkanat,  Alaplı'da kendine ait mağazada hediyelik eşya imalatı ve satışı yapıyor.15 yaşında futbola Ereğli'de Esnafspor'da başladığını belirten Alkanat, Şenol Güneş'in çalıştırdığı Boluspor'da uzun yıllar kaleci olarak görev yaptı.
18 YAŞINDA PROFOSYONEL
FUTBOLCU OLDUM
Görüşlerini aldığımız Cenk Alkanat, "15 yaşımda Ereğli'de amatör lig takımlarından Esnafspor futbol hayatıma başladım. 18 yaşında o dönem 3 lig mücadele eden Erdemirspor'a transfer olarak Profesyonel futbol hayatına başladım. Erdemir'de 21 yaşına kadar futbol oynadıktan sonra 90'lı yıllarda teknik direktörlüğünü Şenol Güneş hocamızın yaptığı Boluspor'a transfer oldum. 2 yıl 1.ligde Boluspor'da kaleci olarak futbol oynadım. Ardından İstanbul Maltepespor'a transfer oldum. Burada 1 sene oynadıktan sonra 3 ligde mücadele eden Zonguldak Kilimlispor'a transfer oldum.
O dönemler Kilimli'de Tümer Metin beraber futbol oynuyorduk. Kilimlispor'un ardından tekrar ilk profesyonel futbolcu olduğum Erdemirspor'a geri döndüm. Burada 1 yıl oynadıktan sonra Sivasspor'a transfer oldum. O dönem Sivasspor 2. ligde mücadele ediyordu. Burada 2 yıl oynadıktan sonra tekrar yuvaya Erdemirspor'a döndüm.
3 LİGDE EN İYİ KALECİ SEÇİLDİM
Çok güzel ve kaliteli bir profesyonel futbol hayatım oldu. Birçok profesyonel takımda futbol oynadım. 30 yaşında sakatlığımdan dolayı futbolu bırakmak sorunda kaldım. Sakatlığım ciddi olduğundan tekrar yeşil sahalara dönemedim. 3 ligde Erdemirspor'dayken o sezon 3 yılın en iyi kalecisi seçilmiştim. Bu benim için çok önemli bir gururdu.
Zonguldak'ta yetişmiş bir futbolcu olarak bölgemi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyor. Bu gün futboldan uzağım ama kendi işimi yaparak yaşamımı sürdürüyorum" dedi.
Zonguldakspor'un bu yeni sezonda 3.lige çıkacağına inandığını belirten Alkanat, "Zonguldakspor uzun yıllar 1. lig'de mücadele etmiş bir takımdı. Zaman içinde yaşanan sorunlar takımı amatör lige kadar düşürdü. Zonguldakspor bunu üstesinden gelecek güçte bir takımdır. Ben inanıyorum ki önümüzdeki sezon Zonguldakspor 3. lige çıkacaktır" dedi.