Alaplı'da karate hocası Hüseyin Uğuz, kendi imkanlarıyla açtığı spor salonunda 100 yakın genç sporcu yetiştiriyor.
Uğuz, yaptığı açıklamada, İlçede gençleri sporu sevdirmek için 10 yıldır çalıştıklarını söyledi. Gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri alanlar olmadığı ifade eden Uğuz, şöyle dedi;
Yaklaşık 10 yıldır. İlçemizdeki spora yatkın olan gençlerimizi Aktif Spor Kulübü bünyesinde çeşitli branşlarda yetiştirerek hem spor yapmalarını sağlıyoruz. Hem de kendi branşlarında bölgesel ve Türkiye şampiyonlarına hazırlayarak İlçemizin adını spor ile duyurmaya çalışıyoruz.
Yeni salonumuzda şu an itibariyle karate ve güreş kursları düzenlenmektedir. 100 yakın sporcumuz bulunmaktadır. Karaete ve güreş branşlarında bölgesel ve Türkiye çapında dereceli sporcularımız var. İlçemizde yağlı güreş çok sevildiği için yağlı güreş yapmak isteyen gençlerimizde çok fazla her yıl Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde her boyda 50 yakın güreşçimiz mücadele etmektedir. İş adamlarımız desteği ile İlçedeki gençlerimizi sporu sevdirmeye çalışıyoruz.
Tek isteğim İlçemize gençlik spor merkezi kazandırılması ben kendi imkanlarımla bir şeyler yapmaya çalışsam da ilçemizdeki gençler için daha büyük projeler yapılması gerekmektedir. Sayın Kaymakamımızın Gençlik Merkezi projesini yürekten destekliyorum. Hayata geçtiği taktirde gençlerimizin spor yapabilecekleri daha büyük alanlar olacaktır. İleriki zamanlarda İlçemizden Türkiye'nin adını Dünyaya duyuracak sporcularımız olacağını düşünüyorum. Bize destek olan başta Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve İş adamlarımıza teşekkür ediyorum dedi.