Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam, tartan pist yapıldığı takdirde Zonguldak’ta atletizmin hak ettiği yere geleceğini açıkladı.

Kent merkezindeki Kemal Köksal Şehir Stadyumu’nun, başarılı sporcuların yetişmesi için daha modern bir altyapıya kavuşturulacağını açıklayan Sağlam, şunları söyledi;

“Çocuklarımız, sporcu gençlerimiz şehir stadyumunda çalışmalarını yapıyor. Maalesef atletizm pistimiz içler acısı. Az rüzgarlı havalarda pistten kalkan tozdan dolayı çalışmak mümkün değil. Konuyu Gençlik ve Spor Genel Müdürü’yle görüşeceğim, öyle inanıyorum ki, Genel Müdürüm ve Atletizm Federasyonu, bu sahanın tartan pist yapılmasını sağlayacaklar. Tartan pist yapılırsa, Zonguldak'ta atletizm, mutlaka hak ettiği yere çıkacaktır.”

 

BAŞARILI SPORCULARA

MAAŞ BAĞLANDI

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şu an itibariyle sporcu gençlerimizden Hüseyin Orhun Demircan, Volkan Karakaş ve Dilek Özada 465’er TL maaş alıyor. Murat Külekçi de en kısa sürede maaşa bağlanacak. Zonguldak yıllardır Türk atletizmi atmalar branşını taşıyan illerin başında geliyor.

Bu çocuklarımız yokluklar içerisinde antrenörümüzün ve kendilerinin özverili çalışmaları sonucunda buralara geldi. Başarıları ortaya çıkınca da başta genel müdürlüğümüz ve federasyonumuz bunlara sahip çıktı ve çıkmaya devam edecektir. Biz de İl Müdürlüğü olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

 

2012 OLİMPİYATLARI İÇİN

ÖNEMLİ HAZIRLIK

Olimpiyatlara hazırlanan ve başarılı olacağı düşünülen sporculara maddi destek için ilk somut adım atıldı. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na hazırlanan ve başarılı olacağı düşünülen sporculara maddi destek sağlamak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) çıkarılan kanun hayata geçirildi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından sıkı bir inceleme sonunda belirlenen 824 sporcuya maaş bağlandı.