Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi tarafından geliştirilen Futbol Teknik Eğitim Merkezleri (FTEM) 1 Kasım 2009'da ilk olarak 50 il ve ilçede faaliyete geçti. Her yıl sayısı artırılarak tüm yurtta faaliyet göstermesi planlanan FTEM'lerde, FTEM antrenörleri ve TFF bölge antrenörleri tarafından seçilen 10-11-12 yaşlarındaki yetenekli çocukların belirli standart ve kalitede eğitim alması sağlanıyor. Kulüplerin ve milli takımın alt yapılarına nitelikli oyuncu kazandırılmasını sağlayacak olan FTEM'lerde her yıl 3 bin elit futbolcu adayı yetiştiriliyor. Karadeniz Ereğli’de ise bu görevi tecrübeli teknik patron Ahmet Uzun yürütüyor. Kancalar Halı Saha’da her hafta sonu gerçekleştirilen antrenmanlarda genç ve yetenekli oyuncular Türk futboluna kazandırılabilmesi için özverili bir eğitimden geçiriliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi Antrenörlerinden Ahmet Uzun, amaçlarının milli takım ve kulüplere oyuncu yetiştirmek olduğunu belirterek, “Kurslarımız hafta sonları devam ediyor. Yaklaşık 30’un üzerinde genç yeteneğe futbolu sevdirmeye, futbol ahlakını öğretmeye, sporun bilinçli yapılmasını göstermeye çalışıyoruz. Bizleri mutlu eden ise oyuncular kadar ailelerinin de bu işe oldukça meraklı olması. Aralarında çok yetenekli gelecekte ülke futboluna kazandırabileceğimiz çocuklarımız var bunlar bizleri son derece mutlu ediyor” dedi.

Hafta sonları Kancalar Halı Sahada gerçekleştirilen antrenmanlara gelen aileler ise Ahmet Uzun’a hassasiyeti ve çalışmalarından ötürü teşekkür ettiler.