Yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) şampiyonluğu hedefleyen Zonguldakspor, bir yandan transfer çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da takıma katkı sağlayacak genç ve yetenekli oyuncuları denemeye aldı. Geçtiğimiz ay, altyapı oyuncularına yönelik yapılan seçmelerde Teknik Direktör Talat Özden’in gözüne giren 6 genç, Avrupa Zonguldakspor’dan gelen 5 genç ve Zonguldak’ın çeşitli amatör takımlarında yer alan gençler, Zonguldakspor’un düzenlediği seçmelerde yer aldı. Zonguldakspor yönetimi, dün Fener Sahası’nda takibe aldığı genç isimleri kadroya katmak için Teknik Direktör Talat Özden’in raporu doğrultusunda hareket edecek. Kırmızı-lacivertli takımın yeni teknik heyetinin hazır bulunduğu seçmelerde, Transferden Sorumlu Yönetim Kurulun Üyesi Harun Demir, Genel Kaptan Hüseyin Demir ve Avrupa Zonguldakspor Kulübü Başkanı Metiner Çeribaş da yer aldı.
Kırmızı-laciverti takımın Teknik Direktörü Talat Özden ve kurmayları tarafından yapılan seçmelere 25 futbolcu katıldı. Isınma hareketlerinin ardından çift kale maç yapan genç oyuncular, Talat Özden’in gözüne girebilmek adına tüm yeteneklerini sergiledi.
“HEM ONLAR, HEM DE
BİZİM İÇİN BİR ŞANS”
Yetenekli oyuncuları Zonguldakspor’a kazandırmak adına çalışmalara başladıklarını belirten Teknik Direktör Talat Özden, “Cuma gününe kadar genç oyuncuları denemek adına seçmelere başladık. İnşallah burada takıma yarar sağlayacak yetenekli oyuncuları çıkartırız. Genç olmaları hem onlar için, hem de bizim için şans. İnşallah kardeşlerimizde bu şansı iyi kullanıp takımda bulunan eksik mevkilere onları alırız” dedi.
Gündemdeki yaş sınırı hakkında konuşan Özden, “TFF’nin almış olduğu bu karar, her kulüp gibi bizi de sıkıntıya sürükledi. Tabi ki biz de bu karara uyup bazı oyuncularımızla yollarımızı ayıracağız. Transfer yapacağımız oyuncuları da 3 Ağustos’ta başlayacağımız ilk etap çalışmalarına kadar bitirmek istiyoruz” dedi.
“YETER ARTIK LİGLER BAŞLASIN”
Zonguldakpor’un Spor Toto 2’nci Lig takımlarından Adıyamanspor’dan transfer ettiği 27 yaşındaki Yunus Balaban, ayağının tozuyla Zonguldak’a gelerek Fener Sahası’nda düzenlenen seçmelerde oyuncuları izledi. Kısa süreli bir sohbet ettiğimiz tecrübeli oyuncu Yunus Balaban, ailesiyle beraber Zonguldak’a yerleştiğini ve futbolu çok özlediğini belirterek, “Yeter artık ligler başlasın” dedi.