Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, İlçede Güreş Eğitim ve Gençlik Merkezi kurulması için çalışma başlattıklarını bildirdi.
Malğaç, yaptığı açıklamada, Kaymakamlık olarak bir proje hazırladıklarını belirterek, gençlerimizin daha fazla spor yapmalarını sağlayacaklarını söyledi.
Projenin 2013 yılına kadar sonuçlanmasını hedeflediklerini belirten Malğaç, şöyle dedi;
İlçemizde bir güreş salonu yok. Güreş eğitimi alan gençlerimiz ise kapalı spor salonunda antrenmanlarını yapmaya çalışıyorlar. Orası başka sporlarında yapıldığı bir yer olduğu için güreşçilerin rahatça antrenman yapabilecekleri bir yerimiz yok. Kaymakamlık olarak bir proje hazırladık. Bu konuda Sayın Valimizin de bilgisi var. Bakanlığımızda bu konuda gerekli desteği verirse, hükümet konağının karşında bir alana Güreş Eğitim ve Gençlik Merkezi olarak 4 katlı bir bina yapmayı düşünüyoruz. İçinde güreş ve eğitim salonu, duş, soyunma odaları, kafeteryası ve öğrencilerin derslerine katkı sağlayabileceği etüt çalışmaları yapılabileceği gençlik merkezi salonu çalışması içindeyiz. Biz kendi içimizde izinlerimiz aldık. Bakanlığımıza sunduk.
2013 yılına kadar sonuçlanmasını hedefliyoruz. Böyle bir çabanın içindeyiz. Gençlerimizin böyle bir merkeze ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.