Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig’e çıkan 5’nci takım olan Zonguldak Gençlikspor, bir yıl aradan sonra Süper Amatör Lig’e yükselmenin haklı sevincini yaşıyor. Cumartesi günü Kozlu Sahası’nda Kandilli Belediyespor’u 2-0 yenerek Süper Amatör Lig’e yükselen Zonguldak Gençlik’te yönetim, aynı gün akşam TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokali’nde kutlama yemeği düzenledi. Yemeğe, Kulüp Başkanı Adil Bahadır, Yönetim Kurulu üyeleri, Antrenör Hayri Dübüş ve futbolcular katıldı.
BAHADIR; “SÜPER AMATÖR LİG’DE
KALICI OLMAK İSTİYORUZ”
Yemeğin açış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Adil Bahadır, futbolcularını gösterdikleri performanstan dolayı tebrik ederek, söz verilen prim konusunu da halledeceklerini belirtti. Tekrar Süper Amatör Lig’e yükseldikleri için mutlu olduklarını söyleyen Başkan Bahadır, “Çok zor bir sezonu geride bıraktık. Zonguldak 1’inci Amatör Küme Merkez Grubu’nu yenilgisiz lider olarak tamamlamamıza rağmen Ereğli’de Play-Off maçları oynadık.
Şanssız maçlar çıkardık. Kandilli Belediyespor’la oynadığımız baraj maçında rakibimizi 2-0 yenerek özlediğimiz Süper Amatör Lig’e bir yıl aradan sonra yeniden çıktık. Genç ve dinamik futbolculardan oluşan kadromuzla ve tecrübeli antrenörümüz Hayri Dübüş’le büyük bir mücadeleden sonra Süper Amatör Lig’e yükselmenin sevincini yaşıyoruz. Seneye 3-4 takviye yaparak Süper Amatör Lig’de kalıcı olmak istiyoruz. Sporda beraberlik olduğu müddetçe başarı kaçınılmaz. Biz de yönetim olarak bunun gerçekleştirdik. Bu başarıda birinci derecede pay sahibi olan Hayri Dübüş hocamıza ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.
DÜBÜŞ; “DESTEK VEREN HERKESE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Gelen başarıda büyük pay sahiplerinden olan tecrübeli Antrenör Hayri Dübüş de, geçen sezonu değerlendirdi. Sezona başlarken düştükleri bir alt kümede hedeflerinin tekrar Süper Amatör Lig olduğu söyleyen Dübüş, “20 galibiyet ve 2 beraberlik aldığımız Zonguldak 1’inci Amatör Küme Merkez Grubu’nu namağlup bitirmemize rağmen, Ereğli’de Play-Off maçları oynadık. İlk maçımızda hakemin yanlış kararlarıyla yenik ayrıldık. 2’nci maçımız kazandık, fakat son maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldık. Bu maçlarda iki sakat ve iki de cezalı oyuncumuzun oluşu bizi zor durumda bıraktı. Kandilli Belediyespor’la oynadığımız baraj maçını 2-0 kazanıp Süper Amatör Lig’e yeniden adım atmış olduk. Futbolcularıma, yönetimimize ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
GOL ONLARDAN SORULUR!
Merkez Grubu maçlarında ve Ereğli’de oynanan Play-Off maçlarında takımın gol yükünü çeken Yunus Emre Kulak ve Gürcan Güvercin, Kandilli Belediyespor’la oynanan karşılaşmada da rakip ağlara gollerini atarak takımlarının Süper Amatör Lig’e yükselmesinde büyük pay sahibi oldular. Yunus Emre 24, Gürcan ise 18 gol atarak takımlarının en golcü isimleri oldu.