BAL Ligi 10.grupta küme düşmeme mücadelesi veren iki takım Kozlu Belediyespor ile Kilimli Belediyespor,  2 Şubat Pazar günü karşı karşıya gelecek.   İki takım adına hayati önem taşıyan zorlu maç öncesi Kozlu Belediyespor 20 puanla 7’inci, Kilimli Belediyespor ise 8 puanla 12’inci sırada bulunuyor.
Bölgesel Amatör Lig 10’uncu Grup’ta mücadele eden Zonguldak temsilcilerinden Kilimli Belediyespor ile Kozlu Belediyespor, 16’ncı haftada kozlarını paylaşacak. ‘Zonguldak Derbisi’ olarak adlandırılan maç öncesi iki takımda da önemli sıkıntılar var. Alt sıralardan kurtulmak için mücadele eden Kozlu Belediyespor 20 puanla 7’inci sırada yer alırken, Kilimli Belediyespor 8 puanla 12’inci sırada bulunuyor. İki takım adına büyük önem arz eden karşılaşmada taraflar maçın hazırlıklarına galibiyet parolasıyla devam ediyor.                                                                                                                                          

İLK MAÇI KOZLU KAZANMIŞTI

2013-2014 sezonuna büyük hedeflerle başlayan iki takım arasında oynanan ilk maçta Kozlu Belediyespor kazanan taraf olmuştu. 6 Ekim 2013 tarihinde Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’ndaki karşılaşmanın son dakikasında Kozluspor’lu Doğan attığı golle takımına önemli bir galibiyet kazandırmıştı.
Sezona Play-Off hedefiyle başlayan ancak mali kriz nedeniyle hem futbolcu hem de yönetimsel yaprak dökümü yaşayan Kozlu Belediyespor, ikinci yarıya çok farklı bir kimlikle girdi. Kilimli Belediyespor ile oynanan ilk maçtaki kadrosunu tamamen kaybeden yeşil-beyazlı takım, sil baştan bir takım kurdu.                                                                                                                                                                 

ÖZTÜRK; “ZOR BİR MAÇ OLACAK”

İkinci yarının ilk 2 maçından  4 puan çıkartan Kozlu Belediyespor’da Antrenör Bülent Öztürk, karşılaşma öncesi  temkimli “İlk 2 maçta aldığımız puanlar ile rahat bir nefes aldık.” Diyen Öztürk, Kilimli’nin yenilmesi ile puan farkı 12 oldu. 
Ama bu hafta oynanacak maçta kaybetmemiz halinde  tekrar fark 8 olacak. Bu 3 puanlık sistemde kapanmayacak bir fark değil. Zor bir maç olacak” dedi.

 

BAYAR; “KAZANMALIYIZ”
İkinci yarının ilk iki maçını puansız geçen Kilimli Belediyespor, tamamen Kozlu maçına odaklandı. Sultangazi ve Çatalca maçlarını geride bıraktıklarını söyleyen Selahattin Bayar, puan farkını kapatmamız için Kozlu Belediyesor’u yenmekten başka çarelerinin olmadığını söyledi. 
“Artık bıçak kemiğe dayandı.” Diyen Bayar, “ Bundan sonra kaybetme gibi bir lüksümüz yok. Özellikle Kozlu maçı bizim adımıza çok önemli. Yendiğimiz takdirde farkı kapatacağız. Tersini dahi düşünmek istemiyorum” dedi.