Gülüç Beldesi'nde yaz futbol okulu kayıtlarının başladığı bildirildi.

Gülüç Belediyesi, beldesindeki gençlere destek olmak ve onların önünü açabilmek için yaptığı bu tür sportif etkinliklerden hiçbir ücret talep etmiyor. Malzemelerini temin eden, kursları ücretsiz veren Gülüç Belediyesi, kursiyerlerin ulaşımını da kendisi sağlıyor.  Aynı uygulamayı Kandilli Belediyesi de yapıyor ancak Kdz.Ereğli'de ise yıllardır devam eden yanlış ise sürüyor. Kdz.Ereğli Belediyespor yıllardır yaz spor okullarını ücretli yapıyor.



Gülüç Belediyespor Kulübünden yapılan açıklamada, belde de yaşayan gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilmelerine katkı sağlamak için yaz futbol okulu açılacağı belirtildi.

Kayıtların Gülüç Belediye Düğün Salonunda yapıldığı ve 12-16 yaş gruplarının başvuru yapabileceği anlatılan açıklamada, "Kayıt için sağlık raporu ve nüfus cüzdanı fotokopisi gerekmektedir. Yaz futbol okulumuz ücretsizdir" denildi.


GÜLÜÇ-KANDİLLİ BELDELERİ
 ÜCRETSİZ, EREĞLİ İLÇESİ ÜCRETLİ


Yıllardır Kdz.Ereğli Belediyespor'un genç yeteneklerden aldığı ücreti bu yıl da almaya devam edeceği öğrenildi. Gülüç Belediyesi'nin yaklaşık 100, Kandilli Belediyesi'nin 80 gencin spor yapabilmesi için tüm spor malzemelerinden ulaşımına kadar ücretsiz sağlarken Kdz.Ereğli Belediyespor'un bu ücreti talep etmesi ailelerin de büyük tepkisini çekiyor.


ERDEMİR DE AMATÖR TAKIMLARDAN PARA TALEP ETMİŞTİ


Bilindiği gibi Erdemir'de bırakın spor malzemelerini spor tesislerini bile amatörlere kullandırırken para talep etmesi başta Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal olmak üzere pek çok spor kulübünün ve ilçe halkının tepkisine neden olmuştu.


VATANDAŞ TEPKİLİ


Konu ile ilgili Önder Gazetesi muhabirine açıklamada bulunan spor severler; "Beldelerin tüm imkanlarını seferber edip hiçbir ücret almaksızın gençlerin yanında olmalarını takdir ile karşılıyoruz. Kdz.Ereğli Belediyespor yaz spor okulunda 3 bin kendi öz çocuğuna malzeme yardımı, ücretsiz kurs, ücretsiz ulaşım imkanı sağlasa batar mı? Başkan Uysal başta olmak üzere Kdz.Ereğli Belediyespor'un yeni yönetimine bu konuda çağrı yapıyoruz ve siz bari Ereğli çocuğuna sahip çıkın" sözleri ile konuştular.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)