Son iki sezondur, 2.Amatör Küme'de şampiyonluğu son hafta maçlarında kaybeden, dört takımla oynanan 2009-2010 sezonuna da yine 1.Amatör Küme'ye yükselme hedefi ile başlayan Güneşli Belediyespor, 16 Mayıs günü oynanan zorlu karşılaşmada Bayatspor karşısında alınan farklı mağlubiyetin üzüntüsünü yaşıyor.
Dört takımla ve dört devreli lig usulüne göre gerçekleştirilen 2.Amatör Küme Ereğli Grubu'nda, ilk beş haftada elde ettiği 13 puanla Bayatspor'un ardından averajla ikinci sıraya yerleşen Güneşli Belediyespor, lider ile oynadığı ikinci maçta 3-0'lık hezimete uğradı.
Özellikle geçtiğimiz sezon Adem ile iyi bir uyum sağlayan ve takımının elde ettiği başarılarda büyük pay sahibi olan Saffet'in, takım arkadaşı Yasin ve eski teknik direktör Coşkun Sesli ile birlikte Neyren Gökçelerspor'a gitmesinden sonra bu açığı kapatamayan Güneşli Belediyespor,  her şeye rağmen mevcut kadro yapısıyla ilk beş haftadaki mücadelesiyle zirveden kopmamıştı.
Grubun 3.Haftası'ndaki maçta Bayatspor ile 0-0 berabere kalarak iddiasını sürdüren, 4. Hafta'da Balı engelini 8-3, 5.Hafta'da da Cumaspor'u 6-4 ile geçerek zorlu maçta Bayat'ın karşısına aynı puanla çıkan kırmızı-lacivertliler,  6.Hafta'nın bu zorlu maçında rakibine 3-0'lık sonuçla boyun eğdi.
Dört devreli grubun yarısının tamamlandığı grupta Bayatspor, elde ettiği 5 galibiyet ve 1 beraberlik sonrası topladığı 16 puan ile liderliğini sürdürüyor. Oynadığı 6 maçta 19 gol atıp sadece 2 gol yiyen yalı boyu temsilcisinin en yakın takipçisi durumunda bulunan Güneşli Belediyespor ise, yine aynı dönemde oynadığı maçlarda elde ettiği 4 galibiyet ve 1 beraberlikle 13 puan topladı ve liderin 3 puan gerisinde pusuya yattı.
Grubun zayıf ekiplerinden biri olarak kabul edilmesine rağmen oynanan son üç maçtaki başarılı oyunu ile dikkatleri çeken Cumaspor ise, 6.Hafta karşılaştığı Balıspor'u  4-1 mağlup ederek gruptaki ilk puanlarını almıştı. Altı hafta sonunda 5 mağlubiyet ve 1 galibiyet ile 3 puan toplayan ve bu maçlarda 13 gol atıp 18 gol yiyen Cumaspor, averajla 3.sırada bulunuyor.
Grubun en zayıf ekibi olarak değerlendirilen ve özellikle de son maçlarında pek varlık gösteremeyen Balıspor ise, sadece 3.Hafta'da Cumaspor'u ilk yarısını 2-0 tamamladığı maçta 3-2 yenerek elde ettiği 3 puanla yoluna devam ediyor.
Grubun 29 gol ile en çok gol yiyen takımı olan Balıspor, aynı dönemde sadece 8 gol atarak, yine dört takım arasında en az gol atan takım durumunda.