Futbolda 2.Amatör Küme Ereğli Grubu'nun ikinci devresi, 5 Mayıs Çarşamba günü oynanan Güneşli Belediyespor-Balıspor maçı ile başladı. İlk yarıyı lider Bayatspor'un ardından averajla ikinci sırada tamamlayan Güneşli Belediyespor rakibini gole boğarken, kalesinde de birçok tehlikeli pozisyon yaşadı. 1.dakikada açılan gol perdesinde maçı izleyen az sayıdaki futbolsever tam 11 gol seyretti. Güneşli Belediyespor'un 8-3 kazandığı maçta kırmızı-lacivertlilerin gollerini 1., 48. ve 54.dakikalarda Mehmet, 35.dakikada penaltıdan Fikri, 74.dakikada Emrah, 76 ve 90+1.dakikalarda Atilla ve 88.dakikada Cemal atarken, Balıspor'un golleri ise 60.dakikada Kamil, 85.dakikada Bilal ve 90+2.dakikada penaltıdan Hakan'dan geldi.
Beyçayırı Sahası'nda oynanan ve saat 17.00'de başlayan karşılaşmayı Şafak Kiren, İlkay İşçi ve Cihan Yılmaz hakem üçlüsü yönetirken Güneşli Belediyespor sahada Muhammet, Faruk, İbrahim, Özkan, Ufuk, Erkan, Mustafa, Atilla, Emrah, Fikri ve Mehmet on biri ile mücadeleye başladı. Kalesini Ufuk'un korumaya çalıştığı Balıspor'da ise Nadir, Erdi, Sinan, Bilal, Hakan, Emrah, Mustafa, Volkan, Kamil ve Erdi sahada yer aldı.
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası Final Karşılaşması'nın televizyondan canlı yayınının da etkisi ile az sayıda izleyicinin önünde oynanan maç adeta golle başladı. Balısporlu oyuncuların vuruşuyla hareketlenen oyunun henüz 45.saniyesinde, Balıspor ceza sahası içine doğru havadan gönderilen topta, kaleci Ufuk'tan önce davranan ve kafayı dokunan Mehmet, topu filelere göndererek, Güneşli Belediyespor'u Balıspor karşısında 1-0 öne geçirdi.
5.dakikada kazanılan Güneşli Belediyespor kornerinde Atilla ortayı yaptı; Mustafa'nın şutunda top üstten auta çıktı.
11.dakikada, Güneşli Belediyespor defansının en başarılı isimlerinden biri olan Kaptan Ufuk topu Erdi'ye kaptırdı; bu oyuncunun şutunda Özkan, son bir hamleyle topun kaleye doğru yönelmesini önledi ve Balıspor'a beraberlik fırsatı vermedi.
17.dakikada Balısporlu Emrah'ın uzaktan şutu etkisiz kalırken, 19.dakikada Güneşli Belediyespor takımının, orta yuvarlağın Balıspor yarı alanına bakan kısmından kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Fikri atışı direkt kaleye doğru kullandı; top kaleci Ufuk'ta kaldı.
21.dakikada Erdi, rakip ceza sahası sağ çaprazında topla buluşur buluşmaz şutunu çekti; top kaleci Muhammet'te kaldı.
26.dakikada Balıspor kaptanı Bilal'in, orta saha yuvarlağı içinden kale içine doğru kullandığı serbest atışta top, altı pas çizgisi sağ çaprazında Nadir'in önünde kaldı. Nadir, uygun pozisyonda topa vuramayınca, Balıspor bir beraberlik fırsatından daha yararlanamadı.
İlk yarının son on dakikalık bölümünde iki takım oyuncuları da rakip ceza sahalarına girmekte zorluk çekerken, orta sahada kilitlenen bir oyun ortaya çıktı. Bu dakikalarda pozisyon açısından verimsiz ve kalitesiz futbol göze çarptı. İlk yarının birinci uzatma dakikasında ise Balısporlu Emrah'ın sağdan ortasında son vuruşu yapan Erdi'nin şutu auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı Güneşli Belediyespor takımının 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıya Balıspor Teknik Direktörü Yüksel İnce, Volkan'ın yerine Ufuk'u oyuna dahil ederek başlarken, bu yarının 3, maçın 48.dakikasında, defans arkasına atılan uzun  topta Balıspr defansı Mehmet'i durduramadı. Kaleci Ufuk da zamanında kalesini terk etmeyince rahat bir pozisyonda son vuruşunu yapan Mehmet topu üçüncü kez Balıspor filelerine gönderdi: 3-0. Devreye baskılı başlayan Balıspor, rakibe kaptırdığı ilk topta kalesinde golü gördü.
51.dakikada kaptan Ufuk, kullandığı serbest atışta topu penaltı noktasına doğru gönderdi; Mehmet topun gelişine sert vurdu, ancak çerçeveyi bulamadı.
52.dakikada aynı Mehmet, sağ kanatta topla buluştu. Sol direk dibine doğru kestiği ortada Fikri topa dokunamayınca Güneşli Belediyespor mutlak bir golden oldu.  
54.dakikada Atilla soldan ortaladı; yerden gelen topa kaleci Ufuk kale çizgisi önünde müdahale edemeyince, hemen önünde bulunan Mehmet rahat bir pozisyonda topu filelere gönderdi ve kendisinin üç, takımının dördüncü golüne imza attı:4-0
56.dakikada ise verilen bir faul kararından sonra itirazlarını sürdüren Balısporlu Sinan sarı kart gördü. 57.dakikada ise Güneşli Belediyespor'da üç gole birden imza atan Mehmet, yerini Cemal'e bıraktı.
60.dakikada, Güneşli Belediyespor defans elemanlarının kendi ceza sahaları civarında kaptırdıkları top Kamil'in önünde kaldı. Kamil, plase bir vuruşla topu Güneşli Belediyespor filelerine bıraktı: 4-1
Dakikalar 67'yi gösterdiğinde ise, verilen bir taç kararına yoğun itirazda bulunan ve bu itirazlarını sert biçimde sürdüren Balıspor Teknik Direktörü Yüksel İnce, Kıdemli Yardımcı Hakem İlkay İşçi'nin uyarısı sonucu, maçın hakemi Şafak Kiren tarafından oyun alanının dışına gönderildi. Saha komiseri ve emniyet mensubu tarafından sakinleştirilen Yüksel İnce'nin sahadan ihraç edilmesiyle Balıspor takımında moraller iyiden iyiye bozuldu.
69.dakikada ise Balısporlu Hakan, çok müsait bir pozisyonda ve kaleci ile karşı karşıya olmasına rağmen topu filelere gönderemezken, 71.dakikada, oyuna ikinci yarıda giren Cemal, atılan bir uzun pas sonrası topla defans arkasına sarktı. Ceza sahasına girer girmez attığı şutta topu kaleci Ufuk güçlükle çıkardı.
73.dakikada ise Balıspor etkili gelirken, Mustafa'nın şutunda top Güneşli Belediyespor kale direğinden döndü. Bu pozisyondan bir dakika sonra, 74.dakikada ise Cemal sol kanattan ve yerden pasını çıkardı; ceza sahası dışında topun gelişine nefis bir plase vuran Emrah, maçın en mükemmel golüne imza attı: 5-1
Golden sonra Güneşli Belediyespor'da, bu sezon ilk kez forma giyen Erkan yerini Tanju'ya bırakırken, 76.dakikada  Kamil'in ara pasında topla buluşan Kaptan Emrah, zor pozisyonda vurmasına rağmen topu ikinci kez Güneşli Belediyespor filelerine gönderdi ancak yardımcı hakemin kalkan ofsayt bayrağı ile gol geçerlilik kazanmadı.
Aynı dakika içinde, Balıspor ceza sahasına inen Güneşli Belediyespor'da Emrah, topu sağ kanattan iyi taşıdı. Yerden ve sol çapraza doğru verdiği pasta topu iyi kontrol eden ve düzgün bir vuruşla çerçeveyi bulan Atilla, farkı beşe çıkardı: 6-1
78.dakikada rakip ceza sahası önü sağ çaprazında kazanılan bir serbest atışta Balısporlu Hakan topun başına geçti; şutunda top bir kez daha kale direğinden döndü.
79.dakikada kazanılan bir başka serbest atışta ise topun başına bu kez Sinan geçti. Bu oyuncunun ceza sahası içine doğru yaptığı güzel ortada Kamil kafayı vurdu; top Muhammet'in koruduğu Güneşli Belediyespor kalesinin yakınından auta çıktı.
85.dakikada Hakan'ın sol kanattan getirip içeri doğru çıkardığı topta Bilal topu Güneşli Belediyespor filelerine gönderdi: 6-2. Bu pozisyon sonrasında Güneşli Belediyespor Kaptanı Ufuk kısa süreli bir sakatlık geçirdi.
88.dakikada Balıspor defansının arkasına atılan bir başka uzun topta kaleci Ufuk yine kalesinden çıkmadı. Cemal, topu kontrol etti ve kaleci Ufuk'un kapattığı köşeden yedinci kez filelere gönderdi: 7-2
89.dakikada Kaptan Bilal, kendi götürdüğü topa ceza sahası dışından sert vurdu; sonuç gelmedi.
90+1.dakikada Cemal, yine bir uzun topta Balıspor defansının arkasına sarktı; sol tarafında bulunan arkadaşı Atilla'ya topu çıkardı, o da kendisinin 2, takımının 8.golünü atmakta zorlanmadı: 8-2
90+2.dakikada ise sağ taraftan kazanılan kornerden gelen topa elle dokunan Emrah penaltıya sebebiyet verdi. Kazanılan atışı kullanan Hakan topu filelere gönderdi: 8-3
Karşılaşma Güneşli Belediyespor'un 8-3 üstünlüğü ile sona ererken, bu galibiyetle puanını 10'a yükselten Güneşli Belediyespor, maç fazlalığıyla liderliğe yükseldi. Balıspor ise 3 puanda kaldı.