Amasya'da 10-11 Mart 2012 tarihlerinde düzenlenen Okullar Arası Türkiye Güreş Şampiyonasında başarılı olan Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü güreşçileri Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'nu makamında ziyaret ettiler. 

Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Uğuz, Mart ayında Amasya'da düzenlenen şampiyonada, başarılı müsabakalar yaptıklarını, Saffet Gültekin'in de Türkiye 3.lüğünü kazandığını belirtti. Kulüp olarak ilçedeki tüm gençlere ve çocuklara spor yapma alışkanlığı kazandırmayı ve sporu sevdirmeyi hedeflediklerini ifade eden Uğuz, Kulüp bünyesinde ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan her yaştan sporcuların bulunduğunu da kaydetti. Belediye Başkanı Çimenoğlu da, Aktif Gençlik Spor Kulübü Başkanı Uğuz, antrenörler ve sporcuları başarılarından dolayı kutlayarak şöyle konuştu: Alaplı, güreş potansiyeli olan, güreş sporunun sevildiği bir ilçe. Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü de, başta güreş olmak üzere, birçok spor branşında faaliyet gösteriyor ve turnuvalarda da başarılı sonuçlar elde ediyor. Bu nedenle, hepsini yürekten kutluyorum. İnanıyorum ki, çoğu daha küçük yaşta olan bu sporcu arkadaşlarımız, ileride ülkemiz sporunun da parlayan yıldızı olacaklar.Biz de, Alaplı Belediyesi olarak onlara elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Ben daha önce, İlçemizin kalkınma önerileri kapsamında Alaplı'ya Milli Takım kampı kurabileceğimizi dile getirdim ancak bu öneri pek dikkate alınmadı. Bugün, güreşçi arkadaşlarımızın elde ettiği bu başarılar benim bu önerimin bugün olmasa da geleceğe yönelik olarak hayali olmadığının da bir göstergesidir. Eğer, biz güreş sporunda ulusal bazda başarılı sonuçlar elde edersek Alaplı'daki Güreş Milli Takımının kamp tesislerinin kurulmasını sağlayabiliriz. Onun için, güreş sporuna gönül vermiş bu sporcu arkadaşlarımıza çok iş düşüyor.
Çimenoğlu, Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 3.sü olan Saffet Gültekin ve antrenörü Yakup Kaçmaz'a teşekkür belgesi takdim etti.