Mollabey Kalkındırma Derneği’nce düzenlenen, “1.Mollabey Bahar Şenliği” gerçekleştirildi. Çevre köylüler ve sporseverler gün boyunca birbirinden iddialı güreşleri izlerken pehlivanları da saatlerce alkışladı. Güreş Ağalığı’nı Kemal Günay’ın kazandığı şenliklerde Düzce Belediyesi adına güreşen Yığılcalı Hüdai Demir Alaplı’lı Hüseyin Oğuz’u yenerek başpehlivan oldu.

 

Bahar Şenliği nedeniyle Mollabey tarihi günlerinden birini Pazar günü yaşadı. Havanın açık ve güneşli olduğu Şenlikte güreşler öğleyin başladı. Güreş sahasını binlerce güreşsever doldururken çevrede de seyyar satıcılar gün boyunca hizmet verdiler. Mollabey’ın hafta pazarının da kurulması yoğunluğun artmansa neden oldu. İlk etkinlik köy gençleri arasında halat çekme yarışmasıyla başladı. Yedigelli köyü gençleri rakiplerini yenerek birinci oldu. Güreşleri Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Hasan Şahin, AKP İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, DP İlçe Başkanı Mehmet Yaman, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, İl Genel Meclisi ve Belediye meclis üyeleri, Mollabeyli sanayici ve işadamları, Beşler Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı G. İsmail Öztürk, bölgemizin yetiştirdiği ve yıllarca Kırkpınar’da güreşen eski güreşçiler le gelecek vaaededen güreşçiler ile onların yakınları ve aileleri tribünlere sığmayınca güreş sahasnn kenarlarn doldurdu.

Edirne’den gelen ve günlerce çevrede güreşler için izleyici toplamaya çalşan davul zurna ekibinin güreş havalar çalmas ayr bir heyecan katt. Krkpnar’da görev yapan cazgrlar ile Güreş Federasyonunca görevlendirilen Kule ve meydan hakemleri kararlaryla güreşçilerle birlikte alkşlandlar. Güreş tertip komitesi ve görevlendirilenlerin çok düzenli organize ettiği güreşlerde sembolde Burak Yaman, Enes Yalçn, Mehmet Ali karakaya , Miniklerde Emre Uludağ, Ebes Yaman ve Aşkn İnan, Teşvik de Abdülsamet Arabacoğlu, Murat Taşdelen, Mücahit karaca, Deste’de Tayfun Aslan, Emre karakaya, Savaş karaca ilk üçe girerken güreş ağalğ seçimlerine Günaylar Şirketler’den Kemal Günay ile Besler Şirketler grubundan da Güngör Öztürk katld. Güreş ağalğ 2.5 Milyar lira ile Kemal Günay da kalrken güreş kulübü güreşçilerine de bir koç hediye edildi. Güreş ağalğna katlanlar davul zurna eşliğinde meydan turlayarak seyircileri alkşlar arasnda selamladlar.

Günün en çok heyecan yaratan güreşleri seyircileri oldukça heyecalandrd. Küçük otada Ertan Demireye, İbrahim Karaduman, Kadir Çelik, Büyük ortada Sercan Ünlü, Cengiz Yaman, Mehmet Durmuş, başaltnda Zafer Ünlü, Erdal can ve Erhan Can rakiplerini yenerek ilk üç suray aldlar. Krkpnar’a hazrlanan ve bu yl büyük umutlar beklenen başpehlivanlarmzdan Eyüp Ünlü, yllarn eski güreşcisi Ereğlili Ali Koçyiğit’in ricas üzerine kspet gireyerek başpehlivan adaylarndan Barş Aslancan ile 10 dakika gösteri güreşi yapt.Dakikalarca alkşland. Günün final heyecan Başpehlivanlkta yaşand. Barş Aslancan rakibi Hüdai Demir karşsnda kolundan sakatlannca güreşi brakt. Demir finalde Alapll Hüseyin Oğuz ile karşlaşt. Oğuz’u sarma künde ile yenerek başpehlivan olan Hüdai Demir omuzlara alnd.