Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bosna Hersek Zenica Doboj Kanton Başbakanı, bakanları ve sporcuları onuruna yemek verdi. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Garnizon Komutanı Hüseyin Sami Uyar’ın da katıldığı yemekte iki şehir arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliğinin geliştirilmesi konusu ele alındığı bildirildi.

Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli Belediyespor Oturarak Voleybol Takımı ile Bosna Hersek Skıso Breza 304 Takımının ilçemizde gerçekleştirdikleri Paravolley ortak spor kampına katılan Bosna Hersek Zenica Doboj Kanton Başbakanı ve Bakanları onuruna yemek verdi.

Musa’nın Yeri’nde gerçekleştirilen yemeğe Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Zenica Doboj Kanton Başbakanı Mirza Ganić, Zenica Doboj Kanton Gaziler Dairesi Bakanı Fahrudin Čolaković, Zenica Doboj Kanton Tarım ve Orman Bakanı Mirnes Bašić, Zenica Doboj Kanton Ticaret Odası Bakanı Edisej Sjerotanović, İlçe Spor Müdürü Serkan Keleş, Kdz. Ereğli Belediyespor As Başkanı Tarkan Atik, Kdz. Ereğli Belediyespor Oturarak Voleybol Takımı antranörü Adem Çelik ve iki takım sporcuları katıldı.

Yemek programı, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından hazırlanan Ereğli tanıtım filminin ve Sevgi Barış Dostluk Festivali'nin görüntülerinin sunumuyla başladı. 

“EKONOMİK GELİŞMEYE İHTİYAÇ VAR”

Daha sonra konuşma yapan Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, iki şehir arasında ekonomik ilişkilerin artırılması için çaba göstereceklerini belirterek şunları söyledi:

“Ereğli’de bulunmanızdan mutluluk duyduk. Biz Türkler olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bürokratları olarak dünya üzerinde nerede gözyaşı varsa, nerede sıkıntı varsa, Müslümanların nerede sıkıntısı varsa orada yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün Suriye olur, yarın Balkanlar olur, Türki Cumhuriyetler olur. Benim de Bosna’yı 8’er günlük 2 kez ziyaret etme fırsatım oldu. O zor zamanınızda bizim devletimizin Bosna’daki vatandaşlarımıza ne kadar destek olduğunu, ne kadar yardımcı olduğunu oradaki vatandaşlarımızdan dinleme imkanım oldu. O ziyaretlerde ülkem adına gurur duydum. Ayakta durmak için ekonomik gelişmeye ihtiyaç var. Bu ziyaretten sonra dilerim, şehirlerimiz arasındaki ekonomik ilişkiler gelişir.”

“BOSNA HERSEK KARDEŞ ÜLKEMİZ”

Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, Bosna Hersek heyetini Ereğli’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

İki şehir arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel işbirliğinin geliştirilmesi için çalışacaklarını söyleyen Posbıyık “Bosna Hersek bizim kardeş ülkemiz. Çektiğiniz acıları, ızdırapları biz de sizlerle yaşadık. Türkiye'de yaşayan herkes, bunu yüreğinde hissetti. Acı çektik, üzüldük, ruhumuzla, kalbimizle hep sizin yanınızda olduk. Sizleri önemsiyoruz ve destek olmak istiyoruz. Bugün Ereğli'nin bütün üst düzey protokolü burada ve sizin yanınızda. İki kent arasında başlayan bu sıcak işbirliği ortamını çok daha geliştireceğimize inanıyorum. Önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz Sevgi Barış Dostluk Festivali'ne sizleri şimdiden davet ediyorum. Karşılıklı ziyaretlerle kültürel, ticari, ekonomik işbirliği imkanlarımız daha da gelişecektir. Burada kendinizi kendi evinizde, ülkenizde gibi hissedin.”

Zenica Doboj Kanton Başbakanı Mirza Ganić de Ereğli’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı. Ganić “Sevgi, Barış şehrinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz.  Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel anılarla dönüyoruz. Gelecek yıl biz de sizleri Bosna’da misafir etmek isteriz. En büyük dostumuzun Türkiye ve Türkler olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Yemek karşılıklı hediyeleşme ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Bosna Hersek heyeti ülkelerine dönmek üzere sabah saatlerinde Ereğli’den ayrıldı.