Sezonu hem yönetimini hem de taraftarlarını kahrederek kapatan Zonguldakspor’un olağanüstü genel kurulunda tecrübeli isimler yönetime girdi.

 

Zonguldak Kömürspor’un geçtiğimiz hafta yeterliği çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Olağanüstü Genel Kurulu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Osman Tutkun, Cevdet Şahinhan ve Güray Topal’ın Divan Kurulu’nda yer aldığı Genel Kurula, mevcut Başkan Salih Demir tek listeyle adaylığını koydu. Tüzük değişikliğine de gidilen kongrede, Salih Demir’in Başkanlığındaki liste güven oyunu aldı. 107 üyesi bulunan Zonguldak Kömürspor’un Genel Kurulu’na katılan 47 üyenin tamamı Demir’in listesine geçerli oy verdi.

 

DEMİR BU KEZ İYİ EKİP KURDU

Sezonun son maçında berabere dahi kalsa şampiyon olup 3. Lige çıkacak olan maçı 85 dakikaya kadar da 1-0 önde götüren ancak son bölümlerde yediği gollerle şampiyonluğu rakibine elleri ile teslim eden Zonguldakspor’da yaşanan büyük şokun ardından gelecek sezonun yeni yönetimi de belirlendi. Daha önceki açıklamalarında 5 yıllık süre içerisinde takımı zirveye taşımayacağına dönük söylemlerde bulunmuştu. İşte bu şartlar altında gerçekleştirilen genel kurulda tecrübeli ve Zonguldak’u kucaklayacak isimler göreve geldi.

 

TECRÜBELİ İSİMLER GİRDİ

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı olan ve spora uzun yıllar hizmet eden Niyazi Özcan, Hema Kandilli Kömür İşletmelerinin İşletme Müdürü Nuh Baş, işadamı AKP önceki İl Başkanlarından Celil Uzun’da bu listede yer aldı. İşte Zonguldakspor’un yeni yönetiminde yer alacak isimler: Mehmet Salih Abay, Erhan Darende, Hüseyin Kahveci, Hüseyin Demir, Vahdettin Velioğlu, Fatih Keleş, Yaşar Karaman, Erol Orhan, Mustafa Demir, Mehmet Abalı, Nihat Yılmaz, Musa Bahadır, Necmi Abay, Ali Galip Toptan, Gökhan Demir, Ömer Faruk Yıldız, Mustafa Özkan, Nazif Çoraman, Gökmen Yılmaz, Süleyman Öztürk, Yücel Mercimek, Osman Tutkun, Şükrü Öztürk, Niyazi Özcan, Niyazi Özcan, Zeki Çolak, Emin Bilgin, Mesut Emre Acar, Nuh Baş, Mehmet Celil Uzun.

 

ÖZCAN’DAN ÖNDER’E AÇIKLAMA

Ereğli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Niyazi Özcan’da Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, “Biz taşın altına elimizi her zaman koymaya hazırız. Zonguldakspor’un onbinlerce seveni gönül veren taraftarı var. Son maçta Zonguldakspor’a duyulan özlemin ne kadar çok olduğunun fotoğrafı çekilmiştir. İnşallah güzel işlere imza atarız” sözleri ile konuştu.