Alaplı Belediyespor Basın Sözcüsü Mithat Güler, deplasmanlı süper amatör kümede zorluk derecesi olan müsabakalarda daha dikkatli bir hakem atamalarının yapılması gerektiğini söyledi.
Zonguldak Deplasmanlı amatör Küme'de mücadele eden Alaplı Belediyespor'un Basın Sözcüsü Mithat Güler, son zamanlardaki hakem hatalarına dikkat çekti. Kulüp olarak her zaman hakemlerin yanında olduklarını belirten Güler, “Biz nasıl teknik adamın formsuzluğunu, futbolcunun gününde olmadığına inanıyorsak, hakeminde kötü gününe inanıyoruz. Ama zorluk derecesi zor olan müsabakalarda daha dikkatli bir hakem atamaları yapılırsa daha iyi olur” dedi.
Farklı mağlup oldukları maçlarda adil yönetim gösteren hakemleri kutladıklarını kaydeden Güler, “Haftalardır hakem hataları ile karşı karşıyayız. Karadenizspor maçında resmen oyuncularımız dayak yediler. Kasıtlı tekmeler, sahada tehditler uçuştu. Ama maçın hakemi Emre Kundakçı oyun kurallarını uygulamadı. Işık maçında önde gittiğimiz oyunda çok iyi futbol oynayan takımımızın en etkili oyuncusu Kaan, kasten sakatlandı. Hakem de çıt yok, bizi oyundan düşüren birçok aleyhimize faul ve kart uygulamaları vardı. Demir Dilaver maçında sabrımız doldu, taştı. Hedefimiz yok diye sesimiz çıkmıyor. Ama oyuncularımız ve teknik kadronun mücadelesi heba oldu. 60 dakika mükemmel oynayan Alaplı Belediyespor biri faul, biri ofsayt kokan golünde dış çizgiyi geçtiği halde devam diyen bir Emrah Asilbüyükyıldırım vardı. bu da yetmedi. Kalecimiz kaptanımız Bülent'i oyundan ihraç etti. ilk Dilaver maçımızda biri ofsayt, biri faulden gol yemiş birde bizim golümüzü vermemişti o maçın hakemi de genç bir hakemimizdi. Nedense Dilaverspor maçlarını tecrübesiz ve genç hakemlerle oynadık. Alaplı Belediyespor camiası büyük bir camiadır. Kimseye hakkını yedirmez, kimsenin de hakkını yemez. Biz nasıl teknik adamın formsuzluğunu, futbolcunun gününde olmadığına inanıyorsak, hakeminde kötü gününe inanıyoruz. Ama zorluk derecesi zor olan müsabakaları daha dikkatli bir hakem atamaları yapılırsa daha iyi olur. Biz 8 gol yedik maçın hakemi Orhan Ergün'ü adil yönetiminden dolayı kutladık. Alaplı Belediyespor olarak her zaman hakemlerimizin yanındayız. Oyuncumuzu bir maçta Osman Enderbulut'a hakaret ettiği nedeniyle kulüple ilişiğini kestik. Bizim böyle bir yönetim anlayışımız var. Prensiplerimizden asla taviz vermeyiz” dedi.