Zonguldak 1.Amatör Küme Çaycuma-Gökçebey-Devrek Grubu'nda geçtiğimiz hafta Pazar günü oynanan Karapınarspor-Perşembe Belediyespor maçının yankıları sürüyor. Karşılaşmadan Karapınarspor 5-1 galip ayrılırken, Perşembe Belediyespor cephesinde maçı yöneten hakemlere büyük tepki gösterilmişti. Bu maçla ilgili olarak açıklama yapan Perşembe Belediyespor Basın Sözcüsü Tugay Keçici, maçın orta hakemi Şener Ulusan ve kıdemli yardımcı hakem Murat Akal'ın bilinçsiz yönetim göstererek takımlarının sahadan farklı mağlup olmasına neden olduğunu öne sürdü. Keçici, açıklamasında şunları söyledi;
"HAKEM HAKARET ETTİ"
"Müsabakanın içinde Karapınarspor lehine kullanılan penaltı atışı sırasında Karapınarsporlu dört futbolcu ceza sahası (on sekiz yayının) içinde olmasına rağmen penaltı atışını kullandıran maçın orta hakemi Şener Ulusan atılan golü verdi. Ve yapılan tüm itirazlara rağmen hakem kararından dönmedi. Penaltının tekrarlanması gerekiyordu. Karapınarspor'un kullandığı serbest atışta hakem Ulusan, sol elini kaldırarak en direkt vuruşu gösterdi. Karapınarsporlu futbolcu kaleye direkt atış yaparak pozisyonu golle sonuçlandırdı ve hakem orta yuvarlağı gösterip golü verdi. Müsabakanın oynandığı süre içersinde ve maç bittikten sonra maçı yöneten orta hakeme ve yardımcılarına, 'maçın kaderini değiştirecek şekilde kural hatası yaptınız' diye yönetim kurulu olarak ve antrenörümüzün yanı sıra futbolcularımızla birlikte konuyu ve pozisyonları izah etmeye çalıştık. Maçın orta hakemi Şener Ulusan'a 'kural hatası yaptınız' diye itiraz ettik. Yönetim kurulumuza, antrenörümüze ve futbolcularımıza sert dille hakaret eden maçın hakemi Şener Ulusan'ın Karapınarspor-Perşembe Belediyespor maçını art niyetle yönettiğini düşünüyoruz. Bu da yetmiyormuş gibi bu pozisyonlarla ilgili olarak hakeme bir şeyler söylemeye kalkan ve hakeme itiraz eden Perşembe Belediyesporlu bir futbolcuya kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti. Ve müsabakanın çığırından çıkmasına neden oldu. Sonradan öğrendiğimize göre hakem Şener Ulusan, Çatalağzı bölgesinde oturuyormuş. Karapınarspor'da forma giyen altı futbolcuyla çok samimi arkadaş olduğunu öğrendik. Biz yönetim kurulu olarak tabii ki hakemleri kazanmak isteriz. Ancak böyle art niyetle maç yöneten hakemleri değil. Kıdemsiz yan hakem Muhammet Şahin'i, maç boyunca gösterdiği başarılı yönetiminden dolayı kutluyoruz. İl Hakem Kurulu'nun konuyu araştırıp gereğini yapacağı düşüncesi içindeyiz. Genç hakemlerimizi elbette kazanmak isteriz. Yapılan normal hatalara göz yumulabilir, ama kural hatası yapılıyorsa, bunun gereği de yapılmalı."
Keçici, ayrıca mazeret dilekçesi vererek maçlara çıkmayan hakemlerde de seslenerek, "Bu hakemlerle lig bitmez. Ligin dördüncü haftasından sonra birçok hakem ve gözlemci boykot yaparak maçlara çıkmadı. Ve halende çıkmıyorlar. Bu konuda bir gelişmede yok. Genç arkadaşla güveniyoruz, ama maalesef onların kapasitesi bu. Sezon sonu yaklaştıkça, şampiyon olacak takımlar ile küme düşecek takımlar bir bir belli olmaya yönlendiği zaman bu hakemlerin bu maçların altında kalkması gerçekten çok zor görünüyor. Bizde aynı sabrı gösteremeyiz? dedi.