Zonguldaklı hakem ve gözlemciler, 2011-2012 futbol sezonunu Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu'nda törenle dün akşam açtı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene; Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Tahir Buyurucu, Zonguldak İHK eski Başkanı Sadi Altınok, İl Hakem Kurulu üyeleri, hakem ve gözlemciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İHK Başkanı Erol Pesen, törene katılan herkese teşekkür ederek, 2011-2012 sezonu hakem ve gözlemci arkadaşlar ile tüm spor camiasına hayırlı olsun dedi. Pesen, sözlerine şöyle devam etti;

 

ADALET DAĞITMAK ZORUNDAYIZ

Yoğun futbol trafiğine ayak uydurmak için çok çalışmamız gerekiyor. Bunun için ekstra yapmamız gereken bir şey daha var, o da hakem sayısını yükseltmek. Hakem sayısını arttırmak için önümüzdeki günlerde Herkes İçin Futbol (HİF) Hakemliği Kursu açacağız. Herkesin bu kurslara katılmasını istiyorum. Amatör olarak başladığınız hakemlik kariyerinde profesyonel liglerde görev alma ve FIFA hakemliğine kadar ulaşabilme imkanı söz konusu. Biz, hakem camiası olarak adalet dağıtmak zorundayız. Bunu için sahalarda adil davranarak maç yönetmeliyiz ve eşit şekilde davranmalıyız. 32'si HİF, 43'ü il, 8'i bölgesel yardımcı, 2'si bölgesel, 2'si ulusal, 1'i üst klasman yardımcı hakemler, 5'i bölgesel ve 22'si il gözlemcileri ile sezonu hayırlısı ile açıyoruz. Kavgasız, gürültüsüz bir sezon olmasını temenni ediyorum dedi.