Zonguldak İl Hakem Kurulu, 2009-10 sezonu planlaması çerçevesinde il ve klasman hakemlerini atletik testte ve yazılı sınavdan geçirdi.

Kurul Başkanı Erol Pesen, sınav sonuçlarına göre, önümüzdeki yıl il bazında görev yapacak ve klasmana aday gösterilecek hakemlerin belirleneceğini kaydetti.

İl ve klasman hakemleri, 5 Mayıs Salı günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen ve yönetim kurulu nezaretinde atletik testten geçtiler. Testte, il hakemlerinden 12 dakikada 3 bin 600 metre, 38 yaş üstü hakemlerden 2 bin 400 metre, bayan hakemlerden 2 bin 500 metre, klasman hakemlerinden ise 2 bin 700 metre koşmaları istendi. Hakemlerin yüzde 90’ının belirlenen barajı geçmesi Kurul kurmaylarını sevindirdi. Atletik testten başarıyla geçen hakemler, 6 Mayıs Çarşamba günü Belediye Nikah Salonu’nda bu kez yazılı sınavda ter döktüler. Kurul, yazılı sınavdaki puan barajının il hakemlerinde 60, klasman hakemlerinde 70 olarak açıkladı.

İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen, sınavlarda belirlenen barajı geçemeyen hakemlerin önümüzdeki sezon düdük çalamayacağını söyledi.