2010-11 sezonu hazırlıklarını Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda sürdüren üst klasman yardımcı, ulusal, bölgesel, il ve HİF hakemleri, fizik ve kondisyon yönünden maçlara hazır hale geliyorlar.
İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen, yeni sezonda amatör ve profesyonel liglerde 1'i üst klasman yardımcı, 2'si ulusal, 2'si Bölgesel, 7'si Bölgesel yardımcı, 50'si il, 35'i Herkes İçin Futbol (HİF) ve 2'si bayan olmak üzere toplam 99 hakemin görev yapacağını belirterek, "Hakemlerimizi sezona hazırlıyoruz. Ramazan ayı dolayısıyla haftada 2 gün yaptığımız antrenman programlarımızı, Ramazan ayı sonrası artıracağız. Antrenman sayısını 3 yapıp, tempomuzu da yükselteceğiz. Tüm hakemlerimiz 18 Eylül'deki lige kadar fizik ve kondisyon yönünden maçlara hazır olacaklar" dedi.
Hakemlerin Salı ve Perşembe günü yapılan antrenmanları aksatmadığı gözlenirken, performanslarının da her geçen gün artması dikkat çekiyor. Öte yandan İl Hakem Kurulu ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFGD) Zonguldak Şubesi arasında yaşanan sıkıntı nedeniyle hakemlerin sezon açılışının ne zaman yapılacağı merek konusu oldu.