Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından uygulanan klasman hakemlerine yönelik fiziksel yeterlilik testi Zonguldak'ta yapıldı. 11'inci Bölge Klasman Hakemlerini kapsayan ve  2 Grup'ta yapılan yeterlilik testinin ilk ayağı olan Zonguldak'ta, koşular Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda uzamanlar tarafından gerçekleşti. Testte, Zonguldak'tan 16, Karabük'ten 6,   Bartın 4 olmak üzere 28 hakem katıldı.
Hakemleri Sabah saatlerinde yapılamasına karşın hakemler sıcak havadan oldukça etkilendi. Hakemler 40 metreyi altı kez, 150 metreyi de 20 kez belirlenen süreler içinde koşmaya çalışırken sıcak havanın etkisiyle zor anlar yaşadı. Bazı hakemler ise, Merkez Hakem Kurulu tarafından belirlenen süreyi koşamadılar.
Koşular, TFF Merkez Hakem Kurulu'ndan Sorumlu Kondisyoner Tuba Kızılet, Atletik Test Ekibi'nde yer alan 11'inci Bölge Kurul Üyesi Erol Pesen, Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Metin Cevahir ile Kurul Üyeleri Saim Kürekçi, Ertuğrul Bayram ve İlkay Güner gözetiminde gerçekleştirildi. Yarışlarda başarılı olamayan hakemler, bir dahaki telafi koşusuna kadar Profesyonel Lig ve BAL maçlarında görev alamayacak.
11'inci Bölge Kurul Üyesi Ereol Pesen, sezon öncesi bu tür testlerin zorluluğunu vurgulayarak, Hakemler için bu testleri zorlu bir periyot olarak görebiliriz. Çünkü daha henüz sezonun başı. Hakemler için zor bir durum. Yinede ellerinde gelenlerin en iyisini yaptılar. Ama testti geçenler kadar geçemeyenlerde oldu. Onlar için çok zor bir durum. Telefi sınavlarına kadar Profesyonel be BAL'da görev alamayacaklar dedi.