Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de mücadele eden Çaycumaspor, geçtiğimiz Cumartesi günü Saltukovaspor ile oynadıkları ve 3-0 mağlubiyetle sona eren maçın faturasını hakemlere kesti. Çaycumaspor yönetimi, yaptığı yazılı basın açıklamasında, hakemlerin yanlı tutumunda şikayetçi olduklarını belirtti.
Maçın orta hakem Sercan Bostancı'nın yanlı tutum sergilediğini öne süren yapan Çaycumaspor Yönetim Kurulu, acemi ve tecrübesizliğinden kaynaklanan taraflı yönetimi ile hakemin maçı katlettiğini dile getirerek, İl Hakem Kurulu'na seslendi.
Çaycumaspor Yönetim Kurulu, hakemin taraflı tutumunu kınayan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
TAKIMI LİGDE ÇEKERİZ
Amatör sporun barış, sevgi ve kardeşlik olarak algılanması ve maçlarımızı yönetecek hakemlerin de bunları göz önünde bulundurup, adaletli bir şekilde maçlarımızı yönetmelerini istiyoruz. Aksi halde, hakemlerin tutum ve davranışları böyle devam ederse, takımımızın Süper Amatör Lig'deki durumunu gözden geçireceğimizi ilgililere şimdiden duyuruyoruz. Zonguldak Süper Amatör Lig'de, 12 Kasım 2011 tarihinde Çaycuma Şehir Stadı'nda Çaycumaspor ile Saltukovaspor arasında oynanan maçta orta hakemin akıl almaz hataları sonucu istenmeyen olaylar olmuştur. İlçemiz ve güzide kulübümüz Çaycumaspor olarak bu olaylardan üzüntü duyuyoruz. Özellikle orta hakemin iki güzide takımımızın maçını yönetirken, Çaycumaspor'dan 3 oyuncunun atılması, rakip takımdan özellikle kalecinin taraftarlarımıza yaptığı el kol hareketlerine sessiz kalması, kart çıkarmaması, takım 8 kişiye düşmüş iken canla başla mücadele eden takımımıza son dakikalarda hak etmeyen bir futbolcumuza sarı kart göstermesi, başta kulüp başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerimizi, seyircilerimizi çileden çıkarmaya sebep olmuştur. Rakip takım oyuncularına müsamahalı davranmıştır. Çaycuma taraftarı büyük bir olgunluk göstererek hiçbir küfür vb. taşkınlıklar yapmamıştır. Son iki maçtır Çaycumaspor aleyhine çalınan düdüklerden üzüntü duyuyoruz. Zonguldak İl Hakem Kurulu'ndan maçlara daha tecrübeli, taraf tutmayan, maçı katletmeyen hakemlerin vermesini talep ediyoruz.