* Ereğlispor Eski Genel Kaptanı Necat Bakan, "Ereğlispor'un son 3 yıldaki başarısızlığını görünce üzülüyorum."dedi. Ereğlispor ilk yarıyı Asmaspor'un 5 puan önünde bitirdiğinde "Endişeliyim." demeci verdiğini ve kaçan şampiyonluk ile bu endişesinde haklı çıktığını belirten Bakan, bu durumun sorumlusu olarak "Kendi egolarını bir türlü yenemedi."dediği  İsmail Yalçın'ı gösterdi.  "Alex Perguson bile Manchester'den gitti bu Ereğli İsmail Yalçın'dan daha ne bekliyor ki " diyen Bakan, "Futbol takımı şov için kurulmaz.Futbolu sevmeyen başkan ve futboldan anlamayan 2.başkan ile nereye gidilebilir ki." şeklinde konuştu.

 

Ereğlispor Eski Genel Kaptanı Necat Bakan,geride kalan sezonu değerlendirdiği açıklamasında  Ereğlispor için son 3 yılın ciddi kayıpları beraberinde getirdiğini söyledi. Ereğlispor'un ilk yarıyı Asmaspor'un 5 puan önünde bitirmesine rağmen o günlerde "Endişeliyim."demeci verdiğini hatırlatan Bakan, "Endişeliydim, çünkü Asmaspor bu işe daha çok sarılmıştı. Aslında Ereğlispor şampiyonluğu, maçı kazanmasına rağmen burada oynadığı Asma maçında kaybetti."dedi. Ereğlispor'un devre arasında yaptığı kamp yerine 3 oyuncu alması gerektiğini  ancak İsmail Yalçın'ın kendi egoları yüzünden bu transferleri yapmadığını söyleyen Bakan, "Ben ve o dönem 6 meclis üyesi de şahit ki, belediye başkanı bile kendisine gerekirse transfer yap demesine rağmen başkanını bile dinlemedi. Malum geldiğimiz nokta ortada ."dedi.                                                                                                                                       

 

"İsmail Yalçın, küçük düşünüyor"                                                                                                                 
Ereğlispor'un sezonun ilk yarısında duran toplar ve son dakika golleri ile kazanırken 2.yarı için alarm verdiğini ve bunun neticesin de, yapılmayan oyuncu takviyeleri,  devre arası kampında iyi hazırlanamamanın verdiği olumsuzlukla ikinci yarıda 12 puan kaybedildiğini belirten Bakan, "Takımın fizik kuvveti düştü. Kaleci,orta saha ve santrafor eksikliği giderilmedi, sonuçta kaçınılmaz oldu."dedi. İsmail Yalçın'ın geçmiş sezonların aksine sezonu değerlendiren bir açıklaması olmadığını ve son 3 sezonda başarısız olunduğunu söyleyen Bakan, "Bir hoca düşününün. Başkanı söylüyor. Spor medyası yazıyor. Spor adamları da bu takıma kaleci,orta saha oyuncusu ve santrafor lazım diyor ama o kaale  almıyor.  Necat Bakan söylüyor diye adam almamak, ısrarla asıl mevkii stoper ya da  ön libero olan oğluna santrafor da  yer açmaya ne gerek var.Sonra Turgay 'ı, Ferhat'I Öner 'i yedi. Turgay Karadeniz'i ligde bırakanlardan biriydi.Nedir bu ahde vefa, bitmedi mi ?"şeklinde konuştu.                                        

 

"3 yılda 1 finali yok"                                                                                                                                         
İsmail Yalçın'ın Zonguldakspor'un son Adliyespor maçında yaşadığı talihsizliğe sığındığını bununda yanlış bir düşünce olduğunu söyleyen Bakan, "Her ne olduysa oldu,sonuçta Kozlu ile baraj maçı oynayan Asmaspor değil, Ereğlispor olmalıydı."dedi.İsmail Yalçın'a, " Madem sezon boyunca kendi bildiğini yapacaktın, sezon başında neden şampiyonluk sözü verdin." diye soran Bakan, "3 yılda, 1 final de oynayamadın. Bizim 1 yıllık dönemde 400 milyar harcamamızı eleştiriyordun. Sen bu  yıl  500 milyar harcadın.  3 yılda 1 Trilyonu çöpe attın.Sonuçta bu para ile kendi egolarını tatminden öteye gidemedin."şeklinde konuştu.Bakan," Biraz geriye gidersek aynı hoca, Arslan başkan'ın yaptığı üst lige çıkabilecek takıma el attıp eşref hocayı yollatıp takımın başına geldiğini hatırlarız. O takımı bile çıkaramadı.Diplomasını da yırtmıştı ama her hale zayi verip yeniden çıkardı. Eğer şu yönetim başka hoca ile başlasa da kendisinin dışarı da kalma şansı yok.Beni inandıramazlar.O yerinde duramaz, rahat durmaz."dedi.

 

"Alex Perguson gitti, 
Yalçın ne bekliyor"
"Ereğli'de,Ereğlispor başarı bekliyorsa artık bazı yüzlerin değişmesi şart."diyen Bakan, Manchester'de Alex Perguson bile gitti ama nedense Ereğlispor'da İsmail Yalçın devam ediyor."dedi. Bakan,"Yeni yüzlere ihtiyaç var. Bizim sadece İsmail değil, Ümit ,Göker, Ertan, Musa,Ahmet ,Zeki ,Mehmet, Hasan, Muhsin Zafer hocalarımız var. Bu hocalarımızın İsmail Yalçın'dan neyi eksik.Sadece imardan anlamazlar.Bu da futbol Antrenörü için hiç önemli değil. Yeter artık yüzler değişsin. Hedefsiz insanın boş çuvaldan farkı yoktur."dedi.                                                                                                                         

 

"Karadeniz büyük iş başardı"                                                                                                                                   
Ereğli temsilcisi Karadenizspor'a yönelik destekleri konusunda eleştirilen Bakan,bu eleştirilere yönelik açıklamasında, "Ereğli'deki tüm takımlar bizimdir."dedi. "Karadenizspor'un küme de kalması için elimi taşın altına soktum.Elimizden geleni yaptık."diyen Bakan,  "Her şeyden önce Zafer ve Murat hocanın gayretleri beni mest etti.Büyük iş başardılar."dedi. Bakan, Ereğlispor'un şampiyonluğunu, aldığı beraberlikle Karadenizspor engeledi." şeklindeki yaklaşımlar için de, "Çok komik, Ereğlispor'un karşısında  60 milyarla sezonu bitiren Karadeniz vardı.Ereğlispor 500 milyar bütçeli bir takımdı.20 dakika rakip 9 kişi iken gol atıp galip gelemeyenler sorgulamayı kendi içinde  yapmalıdır."ifadelerine yer verdi.               

 

"Göz boyuyorlar"                                                                                                                                              
Ereğlispor'un yeni yönetimine başarı dinleyen " Yönetime dışarıdan 3 yerine daha çok isim alınabilirdi." ifadesini de kullanan Bakan," Dışarıdan  yönetime girenlere  laf söyletmem. Geçmişi ve yaptıkları ile kendini ispatlayan isimler var  ama bundan sonraki süreçte görev yapmaları zor.Çünkü her istediklerini yapamayacaklar."dedi. "Başkan, futbolu sevmiyor. 2.başkan Özyağcı  futbolda anlamıyor." diyen Bakan, " Özyağcı bu takıma başkanlık yapan bir adam. Attan indi,2.başkan olup eşeğe bindi.Madem bu işi bu kadar seviyordu beraber görev yaptığımız dönemde 1 yılda görevden alınırken masaya yumruğunu neden vurmadı."ifadesini kullandı.                                                                    

 

"3.lük bile başarı gibi gösteriliyor"                                                                                                              
Ereğlispor'un bazı yeni branşlardaki başarılarla avunur hale geldiğini söyleyen Bakan, "Geçtiğimiz yıllarda şampiyonlar ligi kapısından dönen kız takımının bu sezonu 3.bitirmesi ve bunun başarı gibi gösterilmeye çalışılması hayret edeci bir şey dedi. "Görünen o ki kız takımının geçen sezon lige çıkan Derince'den farkı yok."diyen Bakan, "Alt yapı da içler acısı.6 alt yapı grubu var.2009-2010'da 4 dalda Zonguldak şampiyonluğu vardı.Bu başarının yanından bile geçemediler,. Sayın başkan yeni hedefi alt yapıdan sporcu yetiştirmek olarak gösterdi.Çok merak ediyorum son 3 yılda profesyonel takıma kaç oyuncu gönderildi."şeklinde konuştu.                                                                                                         

 

"Öbür dünyaya gözüm açık gidecek"                                                                                                                       
"Şartlar ne olursa olsun hedef olursa o hedefin arkasında her zaman olurum." diyen  Bakan, "Profesyonel kulüp göremeden öbür dünyaya  gidersem, gözüm açık gider."dedi.
Futbolda başarı için toplumun her kesiminin desteğinin şart olduğunu da dile getiren Bakan, "Bir futbol takımı şov için kurulmaz.Durumu idare etmek için kurulmaz.Başarısız hocalara da durup dururken göz yumulmaz,yumulamaz."ifadelerini kullandı.