AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör’e yaptığı ziyarette Güngör’ün Gençlik Merkezi ile ilgili söylemlerine Ereğli Belediyesi’nin basın bürosu yazılı açıklama ile yanıt verdi.

 

Güngör’ün söz konusu ziyaretteki konuşmasında Gençlik Merkezi’nin yapılması için Milletvekili Ercan Candan’ın ön ayak olduğunu, Zonguldak’a kazandırılması planlanan dört gençlik merkezinden birinin Gülüç Beldesi’ne yapılacağını belirterek, Karadeniz Ereğli Gençlik Merkezi’nin “Belediyemiz yer göstermediği için kent merkezine yapılamadığını, bunun yerine Gülüç Beldesi’ne yapılacağını” ifade ettiğini anımsattı.

 

“HERKESİN MALUMUDUR”

Ereğli Belediyesi’nin proje konusunda üzerinde ısrarla durduğu vurgulanan yazılı açıklama şu şekilde: Gençlik Merkezi için Valilik Makamı’na ya da İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne yer göstermediğini iddia etmek, laf-ı güzaftan öteye gitmemiştir. Zira, yerel basınımızın arşivlerinde de yer almakta olduğu gibi Sayın Belediye Başkanımızın ve Belediyemiz yetkililerinin bu konuya verdikleri önem ve bundan kısa bir süre öncesine kadar devam eden çalışmalarımız herkesin malumudur.

 

“BELEDİYEMİZ İLK ADIMI ATTI”

Belediyemiz, kentimize ve dolayısıyla da bölgemize Gençlik Merkezi’nin kazandırılabilmesi için öncelikle sahil bandında Erdemir İdari Binası’nın hemen yanındaki 7 bin metrekarelik alanı imarda “Su Sporları Tesis Alanı” olarak işlemiş ve böylelikle de söz konusu alanın Gençlik Merkezi yapılabilmesi için ilk adımı atmış, bu yöndeki talebini de İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bildirmiştir. Bu ilk adımın atılmasından bir süre sonra da Zonguldak İl Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Uğur Akdeniz, Başkanlığımıza 09.04.2012 tarihinde gönderdiği bir yazı ile Erdemir İdari Binası’nın hemen yanında bulunan ve Belediyemizce Su Sporları Alanı olarak ayrılan 7 bin metrekarelik alanın, “Su Sporları Tesisleri” yapılmak üzere İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusunda gereğini arz etmiştir. Ek’te görülen bu dilekçeye 24.04.2012 tarihinde Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’ın imzasını taşıyan bir dilekçe ile yanıt veren Belediyemiz, imar planlarında Su Sporları Alanı olarak ayrılan alanın tamamının dolgu alanı olmasından dolayı, Maliye Hazinesi’nden Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne devrinin istendiğini hatırlatmış, devir işlemlerinin henüz gerçekleşmemesi sebebiyle de, 7 bin metrekarelik bu alanın Hazine’den devrinin tamamlanmasına müteakip İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne tahsisinin yapılabileceğini bildirmiştir. Hazine’den bu devir gerçekleşmediği gibi söz konusu 7 bin metrekarelik alanda kıyı kenar sıkıntısı olduğu da iddia edilmektedir ki, bu iddianın da gerçekle bir ilgisi yoktur. Yıllar önce hiç kimsenin aklında dahi yokken ilk olarak Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’ın dillendirmeye başladığı ve Belediyemizin kentimize kazandırılması yönünde aylarca uğraş verdiği Gençlik Merkezi için Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin yer göstermediğini iddia edebilmek, işte bu gerçekler gün gibi ortadayken hariçten gazel okumaktan farklı bir şey değildir.

 

“NE KADAR MANTIKLIDIR?”

Ayrıca, Gençlik Merkezi’nin yerini oluşturmak için Gülüç Beldesi’ndeki halı sahanın yıkım kararını almak ve bu merkezi karayolu kenarına yapmak ne kadar mantıklıdır? Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin aylardır üzerinde durduğu ve kentimize kazandırılması için hem de sahil bandında 7 bin metrekarelik yer gösterdiği bu merkezi, bir oldu bittiyle Gülüç Beldesi’ne yaptırma karar ve azminde olanların girişimlerini değerli kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Bu merkezde spor yapacak olan gençler, acaba kent merkezimizin gerdanı olan sahil bandında mı yoksa AKP’li Gülüç Belediyesi’nin açacağı karayolunun yanındaki alanda mı sporlarını yapmak isterler sorusunu da, bu karara imza atanların bir kez daha akl-ı selim biçimde yanıtlamaları gerektiğine inanıyoruz”