Kdz. Ereğli’de Sportif Havacılık Kulübü kurularak faaliyetlerine başladı.

Başkanlığını Atakan Akbaba’nın yürüttüğü Karadeniz Ereğli Sportif Havacılık Kulübünün amacı Karadeniz Ereğli’de havacılık sporunu geliştirmek, bu alanda sporcu yetiştirmek, havacılık sporunu kent ve bölge halkına sevdirmek ayrıca gençlerin, Türk Hava Kurumu’nun Eskişehir’deki havacılık tesisinde verilen eğitimlerden yararlanmalarını sağlamak.

Karadeniz Ereğli Sportif Havacılık Kulübü; Atakan Akbaba, Fahrettin Oral, Deniz Arı, Emre Öztekneci, Gökay Eren Uyar, Mehmet Civak, Kerem Küllü ve Burak Karaarslan’dan oluşuyor.

Kulüp hakkında bilgi veren Atakan Akbaba, “Önümüzdeki günlerde yamaç paraşütü eğitimlerine başlayacak olan kulübümüz bünyesindeki çalışmalar kapsamında teorik eğitim ve yer çalışması Karadeniz Ereğli’de, uçuş eğitimleri de Çaycuma’da yapılacak. Bununla birlikte de okullarımızda model uçak eğitimleri verilecek. Bu alanda da genç sporcuların yetiştirilmelerine olanak sağlanacak. Kulüp olarak, 20-26 Eylül tarihlerinde iki gencimizi Eskişehir’e serbest paraşüt eğitimi için gönderdik. Yamaç paraşütü eğitimiyle ilgilenen sporseverlerimiz 0542 262 6767 numaralı telefonla Burak Karaarslan’a ulaşabilirler” dedi.