Alaplı Aktif Spor Kulübü yağlı güreş takımı, Türkiye'nin dört bir yanında başlayacak olan yağlı güreş müsabakalarına hazırlandığı bildirildi.

Alaplı Aktif Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Uğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış dönemini salonda idman yaparak geçirdiklerini, havaların ısınmasıyla çayırda çalışmalara başladıklarını söyledi.
Bu yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne 30 sporcuyla katılacaklarını ifade eden Uğuz, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin bir çok bölgesinde düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde bir çok madalyalar kazandık. Ancak bizim hedefimiz Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, gecen yılki Kırkpınar güreşlerinde sporcularımız ellerinden geleni yaparak Alaplı'nın adını en iyi şekilde temsil ettiler. Bu yıl inşallah sporcularımızdan derece bekliyoruz. Kış boyunca salonda çalışmalarımızı sürdürdükten sonra havaların ısınmasıyla Alaplı Güreş Sahasında çalışmalarımıza başladık. Çok çalışıp Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde derece elde etmek istiyoruz. Bizden desteklerini esirgemeyen başta Alaplı Belediye Başkanımız Nuri Tekin'e Alaplı Kaymakamız Altuğ Çağlar'a, teşekkür ediyoruz."

Haber: Cem Sürmeneli