Yalova’dan yola çıkan ve Zonguldak’a ulaşan bisiklet grubu, turlarını Gürcistan’da sonlandıracak.
Yalova’dan tura çıkan, aralarında inşaat firması sahibi, gazeteci, yatırımcı ve finansçının da bulunduğu 4 kişilik ekip, Zonguldaklı Bisiklet Kulübü tarafından karşılandı. İnşaatçı Dave Brown, NBC Muhabiri Steve Handelsman, Yatırımcı Kevin Brolley ve Finansçı Scott Allen Bartın’ın Amasra ilçesine hareket etmek için Madenci Anıtı önünden yollarına devam etti.
Muğla Üniversitesi İngilizce Okutmanı ve Muğla Bisiklet Derneği Üyesi Adnan Cangir’in eşliğinde Türkiye turunu sürdüren ekibin hedefinin 1.500 kilometre yol kat etmek olduğu belirtildi.
Erdemir Lisesi Rehber Öğretmeni Serdar Güneş ve ZKÜ Halk Sağlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Kurçer tarafından karşılanan heyet, Öğretmenevi’nde ağırlandıktan sonra yola çıktı. İyi bir ekibin olduğunu ifade eden Muğla Üniversitesi İngilizce Okutmanı Adnan Cangir, “Yalova’dan tura başladık. Turun rotası Tiflis’te bitiyor. Yaklaşık 1.500 kilometre yol yapılacak. Katılımcılar kendi aralarında iyi bir ekip oluşturmuşlar. Bankacı var gazeteci var finansçı var. Özel hobi olarak bisikleti seviyorlar. Bu yıl Türkiye’ye seçmişler. Turumuz şu ana kadar çok keyifli geçiyor. Dünya son 30 yıldır bisikleti yeniden keşfediyor. Avrupa’da bisiklet olayı turizm olarak yeniden yapılıyor. Yerel yönetimlerimizin bu konuda alacaklar kararlar ülke turizmi açısından yararlı olacak. Bisiklet rakipsiz bir araçtır. Yerel yönetimler ve ülke yönetimlerin bisiklet olayına farklı bir açıyla bakmalarını istiyorum” dedi.
NBC Muhabiri Steve Handelsman “Türkiye çok güzel. Daha önemlisi Türk halkı müthiş. Özellikle Türk yemekleri inanılmaz güzel” diye konuştu. Erdemir Lisesi Rehber Öğretmeni Serdar Güneş ise heyete refakatçilik yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, “İyi bir ekip. Kendilerini Zonguldak’ta iyi bir şekilde ağırlamaya çalıştık. Zonguldak’ı tanıtmaya çalıştık. Buradan Amasra’ya hareket edecekler” dedi.