29 Haziran 2013 tarihinde açılacak İl Spor Merkezleri’ne kayıtlar başladı.Gençlik Spor Bakanlığının 5-18 yaş gurubu ile gençlere spor alışkanlığı kazandırmak için hazırlanan proje ile ilgili olarak konuşan Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, İl spor merkezlerinin ilk kez yüzme dışındaki tüm branşlarda ücretsiz hizmet vereceğini söyleyerek, " Geçtiğimiz yıllarda 4 binin üzerinde öğrenci sporlar buluştu. Bu  yıl hedef 13 bin kişiye ulaşmak” dedi.
Gençlik Spor Bakanlığı’nın okulların kapanmasıyla birlikte her yıl açtığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri’nin organize ettiği İl Spor Merkezleri 29 Haziran’da Zonguldak’ta start alacak. Amacı 5-18 yaş grubu ile gençlere sporu alışkanlık haline getirmek ve yaz aylarını kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak en iyi şekilde geçirmelerine olanak sağlamak olan İl Spor Merkezleri, 28 branşta hizmet verecek. İl Spor Merkezleri’ne kayıtların başladığı ve aynı zamanda geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl ilk kez yüzme dışında ücretsiz olarak hizmet vereceği açıklandı.                                                                 

Yüzme dışındaki tüm branşlar ücretsiz
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, “Gençlik Spor Bakanlığımızın her yıl olduğu gibi bu yılda 29 Haziran’da İl Spor Merkezleri, Okulların kapanmasıyla gençlerimizin Spor etkinlerine davet ediyoruz. Bu kapsamda okullardan kapanmadan erkenden tanıtımlarımızı başlattık. Şuanda kayıtlarımızı başlattık, merkez dahil, 7 ilçemizde bize ait tüm salonları ücretsiz olarak yüzme hariç diğer branşlarımızda yaz dönemlerini en şekilde değerlendirmeleri için bekliyoruz dedi.             

"Hedef 13 bin kişi"                                                                                                                                                 
"Geçtiğimiz yıl 4 bin kişi sporla buluştu. Hedefimiz kulüplerimizle beraber 13 bin rakamını bulmak." diyen Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz,  " Mümkün olduğunca tüm gençlerimize ulaşmak ve verimli bir şekilde ulaşmayı amaçlıyoruz. İlimizdeki tüm okullara bizim Antrenörlerimiz ulaşıyor. 
En uzak köylere kadar ulaşarak hem tanıtım yapıyorlar, hem de spor yaptırıyorlar. Aynı zamanda Özel Kuruluşlar ve Devlet kurumlarında ki velileri bilgilendiriyoruz. Dağıttığımız tanıtım broşürlerinde irtibat telefonları ve yapılacak olan faaliyetler gibi detaylar yazılı. Şuana kadar çok ciddi rakamlarda tanıtım gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.