- Lise öğrencisi Muhammet Arda Şen:
"Önce milli takım oyuncusu olacağım. Ardından da Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluğunu ülkeme getireceğim"

 

Karadeniz Ereğli’de, masa tenisinde çeşitli turnuvalarda  5 kupa ve 20 şilt kazanan 15 yaşındaki  Muhammet Arda Şen, milli takım formasıyla şampiyonluklar hedefliyor. Muhammet Arda Şen, yaptığı açıklamada, 5 yıl önce babasının önerisiyle başladığı masa tenisinde ilçede kulüp bulamadığı için bireysel olarak turnuvalara hazırlandığını söyledi. 

 

ALMANYA’DA BAŞARILI OLDU

Babasının aynı zamanda antrenörü olduğunu, birlikte antrenman yaptıklarını anlatan Şen, "Almanya'nın Düsseldorf kentinde ağustos ayında düzenlenen 26. Andro Kids Open turnuvasında 26 ülkeden 2 bin sporcunun arasında tek Türk olarak yer aldım. Almanya'da bir yakınımın yanında yaklaşık 2 ay kaldım ve orada masa tenisi antrenmanları yaptım. Maçları kazanarak ilk 32 oyuncu arasına girmeyi başardım" diye konuştu.

 

SAYI HAKEMİ OLARAK GÖREV ALDI

Şen, dünyanın pek çok tanınmış masa tenisi oyuncusuyla aynı turnuvada yer almanın heyecanını yaşadığını belirterek dünya şampiyonu Timo Boll'un maçında sayı hakemi olarak da görev aldığını dile getirdi. 

 

“OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞUNU GETİRECEĞİM”

Masa tenisinde hedeflerinin büyük olduğunu aktaran Şen, "Ulusal ve uluslararası özel turnuvalarda 5 kupa ve 20 şilt kazandım. Önce milli takım oyuncusu olacağım. Ardından da avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluğunu ülkeme getireceğim. Kendime güveniyorum" diye konuştu.

 

“GÖRSELER ANLAYACAKLAR”

Baba Cumhur Şen de haftanın 3 günü oğluyla Ereğli Gençlik Merkezi'nde antrenman yaptıklarını, oğlunun daha profesyonel olarak turnuvalara hazırlanması için girişimlerini sürdürdüklerini dile getirdi. Federasyon tarafından yapılacak seçmelere ve şampiyonalara katılacaklarını ifade eden Şen, "Ben inanıyorum ki milli takımımızın değerli antrenörleri oğlumu gördüklerinde gelecekte Türkiye'ye madalyalar getirecek kişi olduğunu anlayacaklardır" ifadesini kullandı. 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)