Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu’nun haberi şu şekilde: Yeni sezon çalışmalarına 16 Ağustos’ta başlayan basketbolcular, Eylül ayı içerisinde yaptıkları hazırlık maçlarıyla sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyor.27 Eylül Cumartesi günü Yıldız Kız Basketbol Takımı, Kastamonu ikinci lig takımı Kastamonu Basket ile, Yıldız Erkek Basketbol takımı ise, Kastamonu Basket Genç basketbol takımı ile hazırlık maçı yaptı.

Hazırlıklar kapsamındaki ilk maçında Zonguldak Çelikellilerspor Kulübünü 92-40 mağlup eden Yıldız Kız Takımı, hafta sonunda Türkiye Basketbol Federasyonu 2. Lig takımlarından Kastamonu Basketspor kulübü ile yaptığı hazırlık maçını 70-45 kaybetti. Kendilerinden oldukça büyük ve profesyonel bir takımla karşılaşan yıldız kız basketbol takımı mükemmel bir mücadele örneği gösterirken bu sezon için oldukça iyi 
sinyaller verdi.

Antrenör Barış Bahadır; ‘’Küçük kız basketbol takımlarımız iki yıldır Türkiye şampiyonasına kadar ilerleyip oldukça iyi sonuçlar aldılar. Amacımız bu jenerasyon ile yıldız kızlarda Türkiye şampiyonasına katılmak, hatta Türkiye’de ilk sekiz takım arasına girmek. Bu amaçla kendimizden üstün takımlarla hazırlık maçları planlamaktayız. 
Kastamonu Basket 2.lig için oldukça iyi yatırım yapmış. 
Onlara karşı kırk beş sayı atabilmek ve onları yetmiş sayılarda tutmak bizim için büyük başarı.Tabi eksiklerimiz var. Onları da tamamladığımız zaman amacımıza ulaşacağımızı düşünüyorum. ’dedi.

 

ERKEKLERDE 30 SAYI FARK

Kdz.Ereğli Belediyespor Yıldız Erkek  Basketbol takımı Kastamonu Basketspor kulübünün genç takımıyla hazırlık mücadelesi yaptı .Maçı 60-30 kazanan yıldız erkek basketbol takımımızın temposu dikkat çekti. Yıldız erkek takımı Antrenörü Levent Ekici; ‘’Oldukça iyi bir hazırlık süreci geçiriyoruz. 
Takımımızın hedefleri yüksek. Hazırlık maçındaki oyunumuzla da kalitemizi gösterdik. Ama bu yetmez daha da iyi olarak Türkiye çapında başarılar elde etmek istiyoruz. 
Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Dört tane daha hazırlık maçı yapıp yeni sezona eksiksiz başlamayı planlamaktayız.’ dedi. 
            
            (Haber Merkezi)