Karadeniz Ereğli Trabzonspor Taraftarlar Derneği’ni ziyaret eden Başkan Yardımcısı Üstünsalih, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe Taraftar Dernek Başkanlarının kendisini karşılamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

“HELAL OLSUN SİZE”

Sporun barış ve dostluk adına yapılan bir organizasyon olduğunu belirten Üstünsalih, “4 Büyük takımımız da Türkiye liglerinde önemli, bunların kardeşliği kadar da doğal bir şey olamaz. Bakmayın işin gücüne futbol endüstrisi giriyor onun meydana getirmiş olduğu erozyon, rekabet çekişmeden dolayı bir sürü şeyler oluyor. Türkiye’de örnek teşkil edilecek bir olayı Ereğli’nin başlatıyor olması güzel. Hasan Doğan sezonunu yaşıyoruz, arkadaşlarımız burada renklerin kardeşliği adı altında organizasyonlar yapmışlar. Esasında spor böyle olmalı. Şölen havasına sokan Ereğli’deki taraftarlar derneğinin her bir üyesine teşekkür ediyorum. Bizim gönlümüzün arzu ettiği, beklediğimiz bir organizasyon yapmışlar, helal olsun diyorum” dedi.

 

“ADALET HERKES İÇİN ADALETTİR”

Trabzonspor olarak her zaman, ‘adalet herkes için adalettir’ anlayışını savunduklarını ifade eden Üstünsalih, “Herkes yıl boyunca emek sarf ediyor alın teri döküyor sahaya çıkıyor. Sahada ne ise o kazansın, ama biz kaybedeceğiz, kaybedelim. Bugün taraftar kavramına bakıyorsunuz, artık şehirleri aşmış, Trabzon’daki Trabzonsporluluk ile buradaki, Afrika’da, Moskova’daki ile hiçbir farkı yok onun da ciğeri yanıyor bunun da ciğeri yanıyor” sözleri ile konuştu.

 

“FENERBAHÇE BİZE DAHA YAKINDIR”

Trabzonspor camiası olarak hiçbir camia ile sorunu bulunmadıklarını bir tek Fenerbahçe’nin kendilerini üzdüğünü anlatan Üstünsalih şunları söyledi: “Bizim Trabzonspor olarak hiçbir camia ile sorunumuz yok. Bizi bir Fenerbahçe üzmüştür, o da şunu da söyleyeyim Fenerbahçe camiası diğer camialardan bize daha yakındır. Trabzon’da 1986 yılına kadar Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği vardı. Benim gençlik dönemimde de vardı şimdi kapandı. Bu da kişiler ile kaybı olan bir şey bunu camialarla mal etmek doğru olmaz.

 

“YÖNETİM OLARAK KARAR ALDIK”

Biz deplasmana gittik biz takımın yöneticileriyiz, deplasmana da gitse içeride de olsa yanında olmak mecburiyetimiz var. Saraçoğlu’nda bizi resmen öldürüyorlardı, hiçbir tahrik yok, ben de oradaydım. 90 Dakika bitti, dışarıya çıktık, 90’ncı dakika düdük çaldı çıktık şöyle bir karar aldık, renk vermeyeceğiz, tahrik etmeyeceğiz, bakmayacağız diye karar aldık. 15 Yönetici indik bir taşlar geliyor aklınız hayaliniz durur, kafam büyüklüğünde, organize olmuş öldürecekler bizi. Bizi garaja bir soktular 53 yaşındayım bugüne kadar yemediğim gazı yedim bastılar bize garajda gazı. Takımı oraya sahipsiz mi göndereceğiz. Bir yöneticinin yaptığı hatayı camialara mal etmek doğru değil”

 

“YÖNETİCİLER DİKKATLİ OLMALI” UYARISI

Fenerbahçe Taraftarlar Derneği Başkanı Serdar Özbek de kulüp yöneticilerinin birbirleri ile yaptıkları sataşmaların tabanda taraftarları huzursuz ettiğini bu doğrultuda yöneticilerin daha duyarlı olmaları gerektiğine dönük sözlerine Başkan Yardımcısı Üstünsalih, “Bu çekişmenin sonu yok, her iki tarafa da taraflara da zarar veriyor bunun bir şekilde bitiyor olması lazım ama hukuki haklarımız saklı kalmak şartı ile. Tahrik edici camiaları karşı karşıya getirecek davranışlardan yöneticilerden çekilmemiz lazım” ifadelerine yer verdi.

 

TRANSFER AÇIKLAMASI

Trabzonspor’un transfer çalışmalarını sürdürdüğünü bu hafta içerisinde transferin tamamlanacağını belirten Üstünsalih, “Transfer konusunda bizim bir takım eksikliklerimiz var. Takım yeni yeni kendine geliyor, transferimiz olacka. Bu hafta içerisinde belki 1, 2 veya 3 transferi bir anda görüyor olacaksınız. İsimler esasında belli ama burada bunları deklare etmek doğru olmaz. Hazırlıkları yapılıyor, pazarlıklara etki edilebilir, ismiler bizde kalsın, zaten bu hafta içerisinde de o isimleri göreceksiniz” dedi.

 

FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

Başkan Yardımcısı Üstünsalih, Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadık Mercan, Fenerbahçe Taraftarlar Derneği Başkanı Serdar Özbek, Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Tarkan Adik ve Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Cevdet Öztürk ile fotoğraf çektirdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)