Kulübün sosyal paylaşım adresinden yapılan açıklama şu şekilde:

"Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek olan temsilcimiz Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübü, geçen sezon takımın başında son 5 maçta görev alan Semih Tokatlı ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

23 Haziran Pazar günü yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri nedeniyle şehir dışında bulunan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın katılmadığı imza törenine; Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübü 2. Başkanı İhsan Yazıcıoğlu, As Başkan Tahsin Tanyıldız, As Başkan Sertan Kuzu, Genel Kaptan Metin Özakın, Transfer Komitesi Üyesi İsmail Yalçın ile Teknik Direktör Semih Tokatlı, Yardımcı Antrenör Ercan Yaman, Alt Yapı Hocaları Bayram Altuntaş, Şaban Kuzu ve İlgi Sezen katıldı. Zafer Men şehir dışında olduğu için imza törenine katılamadı.

Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübü 2. Başkanı İhsan Yazıcıoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada 21 Haziran Antrenörler Günü’nü kutlayarak, yeni sezonda Ereğli halkı ile birlikte önemli başarılara imza atacaklarına inandığını söyledi.

Yazıcıoğlu şunları kaydetti: "21 Haziran Antrenörler Günü’nü kutluyorum. Yeni dönemin Kdz. Ereğli’mize, sporseverlerimize, Türk spor camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Semih hocamız, geçen sezon son 5 maçımızda takımımızda teknik direktör olarak görev yapmış bir hocamız. Gerçekten hem içeriden hem de dışarıdan kendisi hakkında olumlu referanslar aldık ve saha içinde, saha dışında kulübümüzü en iyi şekilde temsil edeceğine kalpten, gönülden inanıyoruz. Kendisi 2. lig ve 3. ligde uzun yıllar başarıyla hizmet etmiş bir spor adamı. Biz Semih hocamız ve ekibi ile Kdz. Ereğli Belediyespor’un lâyık olduğu yere geleceğine gönülden inanıyoruz. İnşallah hayırlı olur. Futbolda para tabii ki çok şey ifade ediyor ama her şey demek değil. Kdz. Ereğli her koşulda başarıyı yakalayabilecek, koşullar ne olursa olsun zirveyi hesap edebilecek ve bunu kotarabilecek güçtedir. Bunu hep beraber; Kaymakamımızla, Belediye Başkanımızla, ekibimizle, Ereğli halkıyla birlikte başaracağız.”

Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübü 2. Başkanı İhsan Yazıcıoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübü Teknik Direktörü Semih Tokatlı ise büyük bir camiaya gelmenin bilincinde olduğunu belirterek şunları söyledi: "Büyük bir camiaya gelmiş olmanın bilinci içerisindeyim. Beni bu göreve lâyık gören başta başkanımız ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Başkanımızın da ifade ettiği gibi, geçen sezon son 5 haftada burada görev yapma şerefine nail oldum. Bu potansiyelin olduğuna inanarak, güvenerek buraya geldim. İnşallah iyi bir ekip kurup, hep beraber başarılı olacağız. Ben ve ekibim elimizden gelen en iyisini yapacağız ve yönetimimiz, camiamızla hep beraber bu takımı lâyık olduğu yere inşallah çıkaracağız.”

Konuşmaların ardından Teknik Direktör Semih Tokatlı ve alt yapı hocaları, kendilerini 1 yıllığına Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübüne bağlayan sözleşemeye imza attılar.

Törenin ardından kulüp yöneticileri ve teknik adamlar birbirlerine ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunarak, yeni sezona özel olarak hazırlanan pastayı birlikte kestiler.