"Her kulüp takım olma adına finansal açıdan külfete giriyor emek veriyor. Oluşan futbol takımı da sahada efor sarf ediyor. Biz nasıl onlara saygı gösteriyorsak emeğimize de saygılı olunmasını bekliyoruz" sözleri ile konuşan Ereğli Belediyespor Genel Kaptanı Necat Bakan, Zonguldakspor maçı öncesi ve sonrasını değerlendirdi.

Kdz. Ereğli Belediyespor Yönetim Kurulu adına açıklamada bulunan Necat Bakan, sezonun ilk maçında 2-0 kaybedilen Zonguldakspor maçının öncesini ve sonrasını değerlendirirken dostluk mesajları verdi. Necat Bakan konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

ZONGULDAKSPOR
MAÇI BİZLER İÇİN ÖNEMLİ

Kdz. Ereğlispor Kulübü olarak önümüze bazı değerler koyduk nedir bunlar öncelikle takımımızın kurumsal kimliğe büründürülmesi ve de şehirle bütünleştirilmesi. 2009-2010 futbol sezonunun açılış maçı olan Zonguldakspor maçı tabii ki bizler için önemliydi, böyle de olduğu için taraftarlarımızı stada çekmek için gayretimiz oldu ve de yaptığımıza inanıyoruz. Görüldü ki 10 yılı aşkın bir süredir böyle tarihi kalabalık muhteşem taraftar topluluğunu stada çekebildiysek ne mutlu bizlere. Fair play çerçevesinde ligi en iyi yerde tamamlamak.
Oluşturduğumuz kadromuzla da hedefimiz olan yerlere gelmek muhteşem taraftarlarımıza saygımızdan ötürü takımımızı tanımaları için takım kadromuzu anons ve yazılı olarak kendilerine tanıtma yolunu seçtik.

YAZILI KADRO

İnanıyoruz ki yazılı takım kadrosu futbol tarihimizde bir ilktir ve devam ederek her maç öncesi taraftarlarımıza dağıtılacaktır. Anılarında saklasınlar, evlatlarımızın anneleri babaları ileriki yıllarda torunlarına göstersinler. Maç kadrosunu alamayan taraftarlarımız kulübümüzden temin edebilirler. Gönül isterdi ki sezona galibiyetle başlayıp taraftarlarımızı mutlu etmek netice olarak mutlu edemedik ama böyle kalabalık taraftar topluluğunu stada getirebildiğimiz için onları mutlu ettiğimize inanıyoruz. Futbol kalitesi olarak da mutluluklar yaşattık, heyecan verdik kanısındayız.

KENETLENMİŞ TARAFTAR

Galibiyet yaşatamadık ama muhteşem kenetlenmiş taraftar yarattık. Tek düşüncemiz sezona galibiyetle başlamak ama olmadı futbol sadece sahada oynanmıyor. Bizler takımımızı hazırlıyoruz, sahaya çıkartıyoruz. Amaç iyi futbol iyi sonuç ama maç öncesi olumsuzluklar yaşamış bir hakemin kendi egosunu sahada tatmin için bulunacağını hesap edemedik. Zonguldakspor ve Ereğlispor ne olursa olsun gider rakip takımımızın başkanını ve yönetimini tebrik ederiz, oyuncularımız da sahada bulunan rakiplerini tebrik ederler. Böyle de devam edecektir. İhraç edilen oyuncumuz tabiî ki üzgün tamını eksik bırakmaktan ve neticenin takımımız aleyhine olmasından ama futbolda bunlar var bundan sonra tekrarlatmamak önemli.

11 KİŞİ TAMAMLAYACAĞIZ

Sahaya 11 kişi çıkıyoruz, söz veriyoruz 11 kişiyle maçı tamamlayacağız. Transfer yaptığımız oyuncularımız en kısa zamanda eksikliklerini giderip kadroda olacaklardır. Ereğlili taraftarlarımız iyi sonuçlara layıktır bu böyle olacaktır, kimsenin kuşkusu olmasın.
Zonguldakspor Başkanı Celal İncekara ve yönetimini kutluyoruz. Ereğlili taraftarlara iyi futbol izlettirdikleri için sonuç itibariyle de tebrik ediyoruz. Agresif değil fair play içerisinde taraftar oluşmasını temenni ediyoruz. Bu temennimiz diğer takımlar için de geçerli. Futbol bir temaşa sanatıdır, oyuncular sanatkar taraftarda o sanatın izleyicisidir.

SAYGI SÜRECEK

Bizim yönetim olarak bütün kurumlara saygımız var ve de art niyet olmadığı müddetçe saygımız devam edecektir. Her kulüp takım olma adına finansal açıdan külfete giriyor emek veriyor. Oluşan futbol takımı da sahada efor sarf ediyor. Biz nasıl onlara saygı gösteriyorsak emeğimize de saygılı olunmasını bekliyoruz. Aynı şekilde saha komiserleri derneğinin kendilerine şiar edindikleri görevlerine diğer kurumların da saygılı olunmasını beklerdik.

MAÇ ÖNCESİ YAŞANANLAR

Maç öncesi bunları yaşayan hakem maça kendisini ne kadar verebilecekti. Sonuçta herkesin gördüğü gibi futbol kalitesinin önüne geçmek isteyen birileri artık olmasın istiyoruz. Her kurum görevi neyse onu yapmalı. Biz spor kulübü olarak yöneticisiyle oyuncusuyla çalışanıyla bir bütün olarak hareket ediyoruz, teknik heyetimize inanıyor, güveniyor ve de arkasında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.

POSBIYIK ÖRNEĞİ

Her şey daha iyi olsun diye gayret sarf eden onursal Başkanımız Halil Posbıyık'ın deyimiyle Sevgi, Barış, Dostluk önce gelmeli. Herkesi seviyor ve kucaklıyoruz. İyi olmamız için yorumlarda bulunan taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Tarihinde böyle kalabalık taraftarı stadımıza getirmek için gayret sarf eden yönetim kurulu arkadaşlarımıza, basınımıza, bizden gücünü esirgemeyen Ereğli esnafına teşekkür ediyor şükranlarımı arz ediyorum. 2009-2010 futbol sezonunun takımlarımıza ve taraftarlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Biz inandık Ereğlili taraftarlarımız da inansın, güzel olan her şey yaşatılacaktır"