Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, öğrencilerimiz daha rahat spor yapmaları sağlamak amacıyla gençlik salonu yapacaklarını söyledi.
Malğaç yaptığı açıklamada, İlçeye 4 spor antrenörü atandığını ancak yer sıkıntısı yaşandığını söyledi. Gençlik salonu yapmak için yer tahsisi yapılarak projenin hazırlandığını ifade eden Malğaç şöyle dedi; İlçemize tekvando, güreş, hentbol ve voleybol dallarında 4 adet antrenör atandı.
Bu dalların her hangi birinde spor yapmak isteyen gençlerimizin sayısı her gecen gün hızla artmakta olup tekvando ve güreşte 150 sporcumuz bulunmaktadır. Kapalı spor salonunda yer sıkıntısı nedeniyle güreş ve tekvandoya giden öğrencilerimiz için gençlik salonun yapacağız. Yeri ve projesi hazırlandı. Kendi imkanlarımız ve Gençlik spor Müdürlüğümüzün kaynaklarından faydalanarak bu salonunu yapmayı planlıyoruz.
Bu salonun tamamlanmasının ardından öğrencilerimiz daha rahat bir alanda sporlarını yapabilecekler. Ayrıca kapalı spor salonumuzda geniş kapsamlı bir tadilat başlatacağız. İlçemizdeki her gencimizin spor yapabilmesi için çaba sarf ediyoruz.