Gençliğe yönelik olarak düzenlenen  ' Zonguldak Hıphop festivali'' nin ikincisi 25 eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. 3 Ayda bir yapılması planlanan konserin ilki 5 Haziran 2010 tarihinde Uzunmehmet Anıtı önünde yapılmıştı.
Yeni Zonguldak öğretmenler evi bahçesi önünde gerçekleştirilecek olan 2 nci Zonguldak Hiphop festival hazırlıkları ile ilgili olarak bilgi veren Festival Komite sorumlusu Kubilay Boşnak şunları söyledi " Türkiyenin birçok illerinde gençlere yönelik Hiphop konserleri ve festivalleri yapılmakta.
Bizde arkadaşlarımızla Zonguldaklı gençleri Hipop'u tanıtmak ve bu ad ile festival düzenleyerek Zonguldak'ın ismini duyurmaktır. Bu amaçla 5 Haziran 2010 tarihinde Uzunmehmet anıtı önünde ilkini gerçekleştirdik.
Üç ayda bir yapılacak olan festivalin ikincisini ise 25 Eylül tarihinde Öğretmenler evi bahçesinde yapacağız." Diyen Boşnak festivalin yapılabilmesi ve festival harcamaları için Zonguldaklı esnaflardan ve Belediyeden yardım beklediklerini dile getirerek" Hiphop festivali ilk bakışta geniş kitlelere hitap ettiği düşünülmüyorsa da bu festivali yaygınlaştırdığımızda daha geniş gençlik kitlelerine hitap edecektir. Sesimizi ve festivalimizi duyurmak için ekonomik desteğe ihtiyacımız bulunmaktadır.
Bu amaçla Zonguldak'ın duyarlı esnaflarından ve Belediyelerden maddi destek ve katkı bekliyoruz" dedi.