Kdz.Ereğli İzmirlioğlu Huzurevinde kalan ve yaşları 65  ile 85 arasında değişen huzurevi sakinleri, bocce antrenörü yönetiminde ilk kez tanıştıkları spor sayesinde hem sağlık için hareket ediyorlar hem de düzenlenecek turnuva öncesi form tutuyorlar.

 


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının huzurevlerinde kalanlara yönelik başlattığı bocce etkinliği ile 2017 yılının ilk günlerinde tanışan yaşlılar, kurdukları takımla çalışmalarını sürdürüyor. Huzurevinin yönetim katının bulunduğu koridorda her gün antrenman yapan huzurevi sakinleri katılacakları turnuvalarda başarılı olabilmek için neşeli ve hırslı antrenmanlar yaparak form tutuyor.

 

İKİNCİ BAHARINI YAŞIYORLAR

Huzurevi Müdürü ve takımın antrenörü Zeynep Ünal Yüksel, yaptığı açıklamada, ilk kez tanıştıkları bocce ile huzurevi sakinlerinin ikinci baharlarını yaşadığını söyledi.

 

ANTRENMANLAR NEŞE İÇERİSİNDE

Huzurevi sakinlerinin sosyal aktivitelerini geliştirme ve psikolojik rahatlamalarını sağlamak amacıyla kurdukları takımın hergeçen gün daha da iyiye gittiğini anlatan Yüksel, "Ata sporu olan bocce ile tanışan huzurevi sakinlerimiz büyük bir heyecan yaşamaktalar. Takımımızı kurduk, gerekli sportif malzemelerimizi temin ettik ve antrenmanlarımıza neşe içerisinde başladık" dedi.

 

SALON SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

İlk etapta antrenmanları zemin kattaki idare odalarının bulunduğu koridorda yaptıklarını belirten Yüksel, "Kırmızı halı üzerinde başladığımız bu çalışmaları önümüzdeki günlerde spor salonuna taşıyoruz. Gerek İlçe Kaymakamımız gerekse Belediye Başkanımızın destekleri ile yaşlılarımızın daha sağlıklı ortamda bu sporu yapabilmeleri için gerekli destek sağlandı" ifadelerine yer verdi.

 

"YENİ BİR TAKIMIZ"

Yüksel, Türkiye genelindeki huzurevleri arasında düzenlenecek bocce turnuvasının Mayıs ayı içerisinde başlayacağını kaydederek şunları söyledi: "Federasyonun bu yöndeki çalışmalarını başarılı buluyoruz. Biz takım olarak gerekli lisans işlemlerimizi hallettik ve düzenlenecek turnuvada elimizden gelenin en iyisini yapabilmek için çalışıyoruz. İlk kez bu oyun ile tanışan yaşlılarımızın sevinci ve mücadele azmi görülmeye değer. Hedefimiz yeni bir takım olmamıza rağmen düzenlenecek turnuvada iyi bir derece elde edebilmek"

 

"ÇOK SEVİNÇLİYİM"

68 Yaşında ilk kez bocce ile tanışan Zeynep Dündar ise huzurevinde kurulan takımda yer almaktan büyük gurur duyduğunu anlatarak, "Çok sevinçliyim. Hazırlıklarımıza devam ediyoruz. 68 Yaşından sonra ilk kez bu oyunu oynamak bana çok iyi geldi. Turnuvaya yapılacakmış ona hazırlanıyoruz. Umut ediyorum ki bizim takımımız başarılı olacaktır" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)