Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Hatay'da organize edilen ve 23 ilden Gençlik Merkezi ekiplerinin katıldığı finallerde, ekibimiz iki dalda ödül kazandı. Antrenör Hikmet Sinan nezaretinde finallerde yer alan Zonguldak Gençlik Merkezi ekibinde, Betül Akman en iyi solist, sola çalgıda Sefacan Merdivan ise ikinci olarak dereceye girdi.
Zonguldak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Hatay'dan dönen ekibi başarılarından dolayı kutladı.
Akdeniz, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, Başarılarınızla gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda başarılarınız vardı ama bu yıl daha da hızlı gelişme gösterdiniz. Sizleri çalıştıran Gençlik Merkezi antrenörü ve öğretmenlerine, Gençlik Spor Şube Müdürümüze teşekkür ediyorum. Zonguldak'ın ismini bütün Gençlik Merkezleri arasında en güzel şekilde duyurma aynı zamanda ilk 3'e girme başarısını gösterdiniz. Bunun devamı da gelecektir.
Zonguldak açısından çok önemli. Kentimizde saz kültürü çok fazla yüksek değil. Türkiye İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde sazda çok usta isimler var. Çok güçlü illerin arasından derece yapması çok önemli. Zonguldak'ta sazı herkes çalıyor ama ilk 3'e girmek herkesin harcı değil. Sizlerle gurur duyuyorum dedi.
Zonguldak'ı başarıyla temsil eden ve derece yapan sporculara yönelik yıl sonunda ödül gecesi düzenleneceklerine değinen Akdeniz, Bir çok branşta ilimiz sporcuları ferdi ve takım halinde Türkiye çapında dereceler yaptı. Şampiyon olan ekiplerimizi yıl sonunda, başarı yemeği düzenleyeceğiz. Sizlere bazı ödüller takdim edeceğiz. Betül kızımızı bir projede TRT'yle buluşturmayı planlıyoruz. Bununla ilgili olarak TRT Genel Müdür yardımcısıyla görüşüyorum. Orada denenmeni sağlayacağız.
Sanatsal faaliyetlerle kendiniz geliştirmenizi, yoğrulmanızı, kentimize faydalı, ailelerinize faydalı birey olmanızı bekliyoruz. Çalışmalarına devam edin, daha sıkı çalışın.
Bunun faydasını siz göreceksiniz. Bu çalışmalar meslek olarak dönebilir, hayatınızı bu işlerden kazabilirsiniz.
Bu yolda yürürken istikrarlı olmak ve disiplinli çalışmak önemli dedi.