Futbol Tertip Komitesi, Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir başkanlığında Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Toplantı Salonu'nda toplandı. Toplantıda, hafta sonu oynanacak maçların programı belirlenirken, gündemdeki maddeler görüşüldü.
Geçtiğimiz hafta Çaycuma Stadı'nda oynanan ve hakemin tatil ettiği Çaycumaspor-Devrek Belediyespor maçı da karara bağlandı. Devrek Belediyespor'un 5-0 üstün olduğu maçın 88'inci dakikasında daha önce 4 futbolcusu kırmızı kart görmüş ve bir futbolcusunun da sakatlanması sonucu Çaycumaspor'un 6 kişiye düşmesi nedeniyle orta hakem maçı tatil etmişti. Tertip Komitesi, karşılaşmayı Devrek Belediyespor'un 5-0 galibiyetiyle tescil etti. B Gençler Ligi'nin 21-22 Kasım 2009 tarihlerinde, 1.Amatör Küme'nin ikinci yarısının ise 5 Aralık'ta başlatılması kararlaştırıldı. Aranın uzun tutulmasının gerekçesi olarak da A Gençler Ligi maçları gösterildi. Bu verilen arada A Gençler Ligi'nin bitirilmesi hedefliyor.
Öte yandan, geçtiğimiz hafta Erdemir Stadı'nda oynanması gereken iki A Gençler Ligi karşılaşması, Erdemir yetkililerinin sahayı açmaması nedeniyle oynamamıştı. Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir, Erdemir yetkililerine çağrıda bulunarak, "Gençlerimizin spor yapması ve kötü alışkanlıklara yönelmemesi için sahanın maçlara açılmasını bekliyoruz" dedi.