Kdz. Ereğli Galatasaray Taraftarları Dernek Başkanı Cevdet Öztürk yazılı bir açıklama yaparak, Pazar Günü oynanan GS-BJK maçının ardından bazı GS taraftarlarının FB derneğinin önüne giderek küfürlü tezahürat yapmaları nedeniyle FB Dernek Başkanı Serdar Özbek’i arayarak özür diledi ve taraftarlara "KENDİMİZE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİMİZ BİR HAREKETİ, BAŞKASINA YAPMAMALIYIZ" dedi.

Öztürk’ün  “Değerli Taraftarlarımız” başlıklı açıklaması şöyle:

 

“CAMİAMIZA YAKIŞIR ŞEKİLDE….”

“Dün akşam oynamış olduğumuz Beşiktaş maçını kazanarak şampiyonluk yolunda büyük bir adım atmış bulunmaktayız.

Sevincimizi yaşarken Galatasaray’ımız adına Yapacağımız her türlü slogan ve Sevinç kutlamalarına varız. Fakat dün akşam maç sonunda bir grup taraftarımızın Kdz.Ereğli Fenerbahçe taraftarlar derneği önüne giderek tahrik edici ve küfürlü tezahürat ettiklerini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Biz her zaman söylediğimiz gibi bugün yine tekrar ediyoruz. "SPOR KARDEŞLİKTİR" sporda Şiddete ve tahrike he zaman karşıyız. Şirin ilçemizde de renklerin kardeşliği diyerek her zaman ve her ortamda, yapılan tüm organizasyonlarda birlikte hareket ederek kardeşlik vurgumuzu tüm dernekler olarak ortaya koymaktayız. Buradan tekrardan tüm taraftarlarımıza Sağduyu çağrısında bulunmak istiyoruz. Lig uzun maraton ve bu maraton sonunda bir takım mutlu sona ulaşacak. Bu sene inşallah mutlu son sona yakın takım Taraftarları olarak sevincimizi tahrik ve küfür etmeden Camiamıza yakışır şekilde yaşayalım.

Konuştuğumuzda her zaman söylediğimiz bir şey var " KENDİMİZE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİMİZ BİR HAREKETİ, BAŞKASINA YAPMAMALIYIZ".

Bu vesile ile Derneğimizle hiçbir alakası bulunmayan bu olay nedeniyle başta Kdz.Ereğli Fenerbahçe Taraftarları Derneği Başkanı Sayın Serdar Özbek olmak üzere tüm Fenerbahçe taraftarlarından, mutluluğumuza gölge düşürenler adına özür diliyoruz.”

 

ÖZBEK’TEN DUYARLILIĞA TEŞEKKÜR

Kdz. FB Taraftarları Derneği Başkanı Serdar Özbek’te kendisini arayarak üzüntülerini bildiren Cevdet Öztürk’e şöyle teşekkür etti:

“Dün akşam Beşiktaş Galatarasay maçı sonrası 50 60 kişilik Galatasaray formalı bazı kişiler derneğimiz önünde Galatasaray lehine Fenerbahçe aleyhine çirkin tezahüratatta bulunmuşlardır. Ufak bir karşılık bile bulmayan sözlü tartışmayla geçişmesini sağduyuyla atlattık. Bu gibi olaylar kimseye fayda getirmez. Şampiyon bir tane olacak ve taraftarı eğlenmesini bilecek mutlu olacak. Yaşamak istemediğimiz bu münferit olaydan sonra beni arayıp üzüntülerini dile getiren Galatasaray Dernek Başkanı kardeşlerim Cevdet Öztürk, ultra aslan başkanı uğur sağduyuları için teşekkür ederim.”